|

GSB personel alımı atama sonuçları isim listesi açıklandı mı? İşte sonuç öğrenme sayfası gsb.gov.tr

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 4 bin 147 sözleşmeli personel alım yapılacağını açıklamıştı. Adaylar başvurularını, 10-15 Eylül 2022 tarihlerinde e-Devlet üzerinde başvurularını tamamlayan adaylar GSB personel alımı sonuçlarını beklemekte. Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı için gözler başvuru sonuçlarına çevrildi. Peki 2022 GSB personel alımı sonuçları açıklandı mı? GSB alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte GSB personel alımı 2022 Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı sonuç sorgulama ekranı.

08:33 - 25/09/2022 Pazar
Güncelleme: 09:08 - 25/09/2022 Pazar
Yeni Şafak
GSB personel alımı sonuçları sorgulama ekranı!
GSB personel alımı sonuçları sorgulama ekranı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 4 bin 147 sözleşmeli personel alınacağını duyurmuştu. Taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 300 büro personeli, 866 koruma ve güvenlik görevlisi ile 2 bin 981 destek personeli (temizlik) alınacak. Yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın 2020 yılı KPSS puanı esas alınarak gerçekleştirilecek 4 bin 147 personel alımı için başvurular, 10-15 Eylül 2022 tarihlerinde e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden alındı.

GSB-Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 4 bin 147 personel alımı başvuruları sona erdi. Adaylar yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

Ancak başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Başvuru sonuçları ile yerleştirmelere yönelik açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

GSB personel alım şartları neler?

Alınacak 300 büro personeli için üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren iktisat, işletme, maliye, muhasebe, kamu yönetimi, ekonometri, uluslararası ilişkiler, insan kaynakları yönetimi ve çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerinden mezun olma şartı aranacak. Büro personeli alımı 2020 yılı KPSS B grubu KPSS P3 puanı esas alınarak gerçekleştirilecek.

KPSS P93 puanı esas alınarak istihdam edilecek 866 koruma ve güvenlik görevlisi için üniversitelerin ön lisans düzeyinde eğitim veren bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak ve 10 Haziran 2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10'uncu maddesinde belirtilen şartları taşıma şartı aranacak.

KPSS P94 puanı esas alınarak alınacak 2 bin 981 destek personeli (temizlik) için ise ortaöğretim (lise ve dengi) kurumlarından mezun olma şartı gerekecek.

GSB personel alımı başvuru şartları ve özel koşullar, duyurunun yayımlanması ile belli oldu. Başvuru şartları şöyle olacak;

  • 1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve7’nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,
  • 3) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 4) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak, (dul ve yetim aylığıhariç)
  • 5) Tercih edilecek pozisyon için yukarıdaki tabloda aranan nitelikleri taşıyor olmak,
  • 6) Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak,
  • 7) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 4/B sözleşmeli personel pozisyonunda çalışmıyor olmak,
  • 8) Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek-1’inci maddesinde istisna edilenler hariçolmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanların sözleşme fesih tarihinin üzerinden 1yıl geçmiş olmak,
  • 9) Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak,
  • 10) Tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak,
  • 11) Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.
Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için;
  • a) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (15 Eylül 1987 ve sonrası doğumlu olanlar),
  • b) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10’uncu maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • c) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlikkartına sahip olmak,
  • d) Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 18’inci maddesindebelirtilen ve 26/6/2021 tarihli ve 31523 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Güvenlik GörevlileriSağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli ve boy-kilobilgilerini içeren son 1 (bir) yıl içerisinde alınmış sağlık kurulu raporuna sahip olmak (15 Eylül 2021tarihinden önce alınan sağlık kurulu raporları kabul edilmeyecektir.),
  • e) Erkeklerde 170 cm’den, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak ve boy uzunluğunun santimetrecinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 20’den fazla veya 15’den az olmamak, (Örneğin; 170cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+20=90’dan fazla, 70-15=55’den az olmaması gerekmektedir.)
  • f) Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda 24 saat esasına göre vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumuolmamak.
#gsb personel alımı
#gsb personel alımı 2022
#gsb personel alımı sonuçları
2 yıl önce