|

Güllaç nasıl yapılır? 8 adımda Ganajlı Güllaç tarifi

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan güllacı ganajlı olarak denedik. Sizler de iftar menülerinizin yanına farklı olarak ganajlı güllacı deneyebilirsiniz. İşte ganajlı güllaç yapımının püf noktaları...

Yeni Şafak
10:37 - 29/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:28 - 29/05/2017 Pazartesi
Diğer
Ganajlı güllaç tarifi
Ganajlı güllaç tarifi

Güllaç nasıl yapılır? Tatlı severlerin vazgeçemedi enfes lezzetlerin başında yer alan güllacı bu kez farklı olarak hazırladık. Hazırlaması 120 ve pişirmesi de 15 dakika süren güllacı eminim ki ganajlı olarak ilk kez tadacaksınız. İşte ganajlı güllaç yapımının püf noktaları…




Yapılışı

Çikolatalı kat için nişastayı, unu, toz şekeri ve sütü tencerede karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Labneyi bir tavaya alıp çırpın. Çikolata ve yağı ilave edip soğuyana kadar karıştırın. Güllaç için sütü tencereye alın ve ısıtın. Toz şekeri ilave edin. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Sütlü karışımı ısıtın ama kaynatmayın. Frambuaz sosu için malzemeleri tavaya koyun. Koyulaşana kadar pişirin. Karıştırarak soğutun. Geniş bir tepsiye bölünmüş bir yaprak güllaç alın ve bir kepçe sıcak sütten üzerinde gezdirin. Daha sonra nemlenmiş güllaç yaprağını servis tabağına yerleştirin. Kalan yaprakların da yarısına aynı işlemi yapın, en son kalan sütü üzerinde gezdirin. Buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerine toz fıstık serpin. Krema sıkma torbasına doldurduğunuz krema ile dilimlediğiniz güllacı servis edin. Afiyet olsun.

Yapılış aşamaları

Çikolatalı kat için nişastayı, unu, toz şekeri ve sütü tencerede karıştırıp koyulaşana kadar pişirin.

Labneyi bir tavaya alıp çırpın. Çikolata ve yağı ilave edip soğuyana kadar karıştırın.


Güllaç için sütü tencereye alın ve ısıtın. Toz şekeri ilave edin. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Sütlü karışımı ısıtın ama kaynatmayın.

Frambuaz sosu için malzemeleri tavaya koyun. Koyulaşana kadar pişirin. Karıştırarak soğutun.

Geniş bir tepsiye bölünmüş bir yaprak güllaç alın ve bir kepçe sıcak sütten üzerinde gezdirin.

Daha sonra nemlenmiş güllaç yaprağını servis tabağına yerleştirin. Kalan yaprakların da yarısına aynı işlemi yapın, en son kalan sütü üzerinde gezdirin.

Buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerine toz fıstık serpin

Krema sıkma torbasına doldurduğunuz krema ile dilimlediğiniz güllacı servis edin.


Afiyet olsun.

#Güllaç
#Güllaç tarifi
#Ganajlı güllaç tarifi
7 yıl önce