|

Gümüş gram fiyatı ne kadar? Güncel gümüş ons, gram fiyatları

Gümüş fiyatları sorgulamaları arttı. Altının ons fiyatının yükselişi vatandaşın alımını zorlaştırdı. Altın fiyatlarındaki artışın ardından özellikle düğün sahipleri gümüşe yöneldi. Son dönemlerde büyük ilgi gören gümüşün altın fiyatından etkilenip etkilenmediği merak ediliyor. Peki, güncel gümüş fiyatları ne kadar? Gümüş gram ve ons fiyatı ne kadar oldu? 1 gram gümüş kaç lira? İşte güncel gümüş fiyatları haberimizde....

23:37 - 1/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 15:51 - 18/10/2022 Salı
Yeni Şafak
gümüş fiyatları
gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Gümüş fiyatları değer kazanmaya devam ediyor. Altına yaklaşamayan alım gücü daha makul gümüş fiyatları sorgulanıyor. Peki, gümüş fiyatları ne kadar?

"GÜMÜŞ ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR"

Son 2 ayda altın fiyatında yaşanan artışın ardından gümüş de altın çağını yaşıyor. Vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden memnun olan gümüş satanlar, yakın zamanda düğünlerde altın yerine gümüş kullanılacağını belirterek, küçük yatırımcı için gümüşün bulunmaz bir nimet haline dönüştüğünü söyledi.

GÜMÜŞ NE KADAR?

  • Türkiye'de en çok yatırım yapılan emtialar arasında bulunan gümüşün gram fiyatı 11.26 lirayı geçti. Bugün alışta gümüş fiyatı 11,24 lira, satışta ise 11,26 lira seviyesinden işlem görüyor.

GÜMÜŞ ONS FİYATI NE KADAR?

Gümüşün ons fiyatı alışta 350,34 satışta 351,03 lira.

GÜMÜŞ NERELERDE KULLANILIR?

Gümüş değerli bir metaldir ve mücevher, madeni para, elektronik ve fotoğrafta yaygın olarak kullanılan bir elementtir. Herhangi bir metalin en yüksek elektrik iletkenliğine sahiptir. Bu nedenle oldukça fazla değere sahip bir maddedir. Birçok küresel kültür ve dinde, gümüş geleneksel törenlerde kullanılır ve önemli durumlarda mücevher olarak giyilirdi.

Ayrıca deniz suyunu arıtabilen cihazların yapımında da gümüşe yer verilmektedir. Yapısal özellikleri sayesinde artıma işlerinde de ne kadar iyi olduğunu kanıtlamıştır. Son olarak gümüşler boya endüstrisinde de oldukça sık kullanılmaktadır.


#gümüş
#gümüş ons
#gümüş gram
#gümüş ne kadar
#gümüş fiyatları
2 yıl önce