|

Hac Sorgulama: TC ile 2021 Hac Sorgulama Nereden Nasıl Yapılır?

Hac sorgulama: TC ile 2021 hac sorgulama işlemi e –Devlet üzerinden yapılır. www.hac.gov.tr adresini tıklayarak kesin kayıt belgesi linkini tıklayarak e –Devlet kimlik doğrulaması yapabilirsiniz. E Devlet şifre bilgisiyle sisteme giriş yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ya da Acente Organizasyonu tercih ederek 2021 yılı hac organizasyonuna kesin kayıt yaptıranlar hacı belgesini almaya hak kazanacaktır.

17:19 - 11/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 17:20 - 11/03/2021 Perşembe
Yeni Şafak
TC ile 2021 Hac Sorgulama Nereden Nasıl Yapılır?
TC ile 2021 Hac Sorgulama Nereden Nasıl Yapılır?
2021 hac sorgulama işlemi
için e –Devlet kapısına müracaat ederek online site paneli üzerinden doğru şifre ve TC kimlik numarası ile sisteme kayıt yaptırabilirsiniz. Hacca gitmesi kesinleşen hacı adaylarına SMS ile kesin kayıt bilgilendirilmesi yapılacaktır.
HAC SORGULALAM İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
Hac sorgulama işlemi
www.hac.gov.tr
adresindeki kesin kayıt belgesi linkinden yönlendirilerek geçekleştirilir. Doğrudan e Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Hac kesin kayıt belgesi yazarak e Devlet panelinden kayıt bilginizi görüntüleyebilirsiniz. Kura soncunda kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan vatandaşlar teyit işlemleri için e Devlet üzerinden bilgi alabilirler. Ayrıca kayıt sonuçlarının doğrudan grup başlarına SMS ile bildirilmektedir.
2021 YILINDA HAC KURASINA KİMLER KATILABİLİR?
2021 yılında hac kurasına katılan kişiler
bilgisayar ortamında kamuoyuna açık olacak şekilde canlı olarak yayınlanmaktadır. Hac kurasına ilk defa katılanların hac kayıtları otomatik olarak yenilenerek hacı adayları olarak kuraya katılma şansı yakalayabileceklerdir.
2021 HAC KAYITLARINDA KATSAYI KURA SİSTEMİ NEDİR?
2021 hac kayıtlarında katsayı kura sistemi
örneğin; 5 yıldır hac çıkmasını bekleyen hacı adaylarını 25 kez, 4 yıldır kayıt yaptıranların 16, 3 yıldır kayıt yaptırıp bekleyenlerin 9, 2 yıldır kayıt 4 ve bu yıl ilk defa kayıt yaptıranların 1 kez olmak üzere ismi çıkmaktadır.
2021 Hac sorgulama işlemi
için yeni kayıt yaptıran kişilerin heyecanı kat be kat artmakta olup, her yıl hacca gitmek isteyen binlerce hacı adayı hac sonuçlarını merakla takip etmektedir.
HAC SORGULAMA İŞLEMELRİ SONRASINDA HANGİ KONAKLAMALAR TERCİH EDİLİR?
Hac sorgulama işlemleri sonrasında tercih edilen konaklama türü
oda tercihli konaklamalardır. Mekke ve Medine’de oda içinde banyo, tuvalet, buzdolabı, karyolası olan, asansörleri olan bir konaklamadır. Oda tercihi konaklamalarda odaların lobiler geniş ve ferah bir yapıya sahiptir. Müstakil yemekhane salonu olan, ortak kullanım mekânları hacı sayısına göre oldukça yeterli olan mekan 2, 3, 4 kişilik odaları ile hacı adaylarını karşılamaktadır.

Mekke’de Mescid-i Haram’da en fazla 7 km olan, Medine’de Merkeziye’de ya da Mescid-Nebeviye’ye en fazla 700 metre mesafede yer alan kutsal bina ve yerleşim alanlarında konaklama sağlanacaktır. Mekke’de hacıların otellerden Kabe’ye ulaşımları ise ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Aktarmalı bir şekilde yapılan ring usulü aktarmalı taşımacılık esası Ulaşım hizmeti Suudi Arabistan Mekke trafik komisyonu kararı gereğince bazı tarihlerde ulaşım hizmeti verilmemektedir.

Oda tercihli konaklama yerlerinde sabah kahvaltısı, akşam yemeği tabldot usulü olarak verilmektedir. Öğle öğünü için kumanya paketi verilerek Medine’de kalma süresi 4-6 gün arasında olmak üzere planlanmaktadır.

HAC SORGULAMA İŞLEMLERİ SONRASINDA KALINAN OTEL KONAKLAMASI NASILDIR?
Hac sorgulama işlemleri sonrasına kesin hacı olmaya aday hacıların otel konaklama yerleri
Mekke ve Medine standartlarına uygun olarak hizmet vermektedir. Oda temizliği, çarşaf, havlu değişimi gibi verilen hizmetlerle profesyonel 4,5 yıllık otellerde olmak üzere 2 ya da 3 kişilik konaklama avantajı sağlamaktadır. Otellerin inşa edildiği bölgeler genellikle Mescid-i Harama ve Mescid-i Nebeviye olan takribi uzaklıkta olmak üzere hac organizasyonu hacı adaylarını rahat ettirecek kadar konfor özelliklerine sahiptir.
2021 hac sorgulama işlemi
, hangi konaklamanın tercih edileceği bilgisi ve bütün hac organizasyonu işlemleri hacca gitmeden önce hacı adaylığı kesinleşmiş hacı gruplarına bilgilendirilecektir.
#Hac Sorgulama
#Hacca Gitme
#Hac
3 yıl önce