|

Hacı Boydak tutuklandı! Peki Hacı Boydak kimdir ve nerelidir?

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamu ve özel kuruluşlara FETÖ operasyonları yapılıyor. Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup olamaktan bir çok kişi tutukladı. Son tutuklananlar arasında iş adamı Hacı Boydak da yer alıyor. Peki Peki Hacı Boydak kimdir ve nerelidir? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
18:33 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 18:44 - 5/08/2016 Cuma
Diğer

Savcılığın itirazıyla Hacı Boydak tutuklandı. Hacı Boydak kimdir ve nerelidir? sorusunun yanıtı merak konusu oluyor. İşte ünlü iş adamı Boydak hakkındaki ayrıntılar...



Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında dün adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve bugün yeniden gözaltına alınan eski Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, tutuklandı.



"FETÖ üyesi oldukları ve örgüte finans sağladıkları" iddiasıyla Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticilerine yönelik operasyon kapsamında dün gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece sağlık durumu göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Boydak, savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Boydak, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürüldü. Mahkemeye sevk edilen Boydak, tutuklandı.



HACI BOYDAK: ADALETE GÜVENİYORUM


Tutuklanan iş adamı Hacı Boydak, cezaevine götürülmek üzere polis araca giderken kendisini görüntüleyen gazetecilerin, ''Açıklama yapacak mısınız? ''sorusuna, "Adalete inanıyor ve güveniyorum" karşılığını verdi. Hacı Boydak'ın bindirildiği polis otosuna, ilaçları ve özel eşyaları da konuldu.



HACI BOYDAK KİMDİR?


Hacı Boydak 1958 yılında Kayseri'de doğmuştur. İlk iş deneyimine babasının yanında katiplik yaparak başlamıştır. 5 metrekarelik bir atölyede temelleri atılan Boydak Holding, bugün mobilya, enerji, telekomünikasyon, tekstil, kimya ve finans gibi farklı alanlarda 42 şirketi bulunuyor. Boydak Holding, Türkiye'nin en çok patent ve tescil başvurusunda bulunan ilk üç firması arasında yer alıyor. Başta koltuk, kanepe, çeyiz sandığı gibi mobilyalar üretmeye başlayan Hacı Boydak kardeşi Memduh Boydak ile birlikte işleri ilerleterek Boydak Holding'i kurmuştur. Üç çocuk, iki torun sahibi olan Hacı Boydak Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdürmektedir. Boydak Holding 1957 yılında Kayseri'de kurulmuştur. 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip olan Boydak Holding Türkiye'nin en önemli markaları; İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak & Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunmaktadır. Memduh Boydak ve Hacı Boydak kardeşlerin yönetim kadrosunda bulunduğu Boydak Holding İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor.




#Hacı Boydak
#Hacı Boydak kimdir?
#İstikbal
8 yıl önce