|

Hatay Valiliğinden "dolandırıcılara dikkat" uyarısı

Hatay Valiliği kendilerini vali, vali yardımcıları yada özel kalem müdürü olarak arayıp para isteyenlere karşı dikkatli olunmasını konusunda uyardı.

Yeni Şafak
18:03 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:28 - 27/02/2017 Pazartesi
IHA
Hatay Valiliğinden "dolandırıcılara dikkat" uyarısı
Hatay Valiliğinden "dolandırıcılara dikkat" uyarısı

Hatay Valiliği kendilerini vali, vali yardımcıları yada özel kalem müdürü olarak arayıp para isteyenlere karşı dikkatli olunmasını konusunda uyardı. Hatay Valiliği, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için kendilerini para veya yardım talebi ile arayan kişilere itibar etmemeleri ve 155 yada 156 nolu telefonlara bilgi verilmesi gerektiğini bildirdi.



Hatay Valiliği İnternet Sitesinde dolandırıcılık konusunda yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı

: “Bazı şahısların iş adamlarını ve hayırseverleri Sayın Valimiz, Vali Yardımcıları veya Özel Kalem Müdürü adına aradığını söyleyerek çeşitli gerekçelerle para yardımı talebinde bulundukları ve bu şekilde dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları Valiliğimize gelen bilgilerden anlaşılmıştır. Vatandaşlarımızın bir mağduriyet yaşamamaları için kendilerini para veya yardım talebi ile arayan kişilere itibar etmemeleri, bu ve benzeri bir durum ile karşılaştıklarında derhal polis (155) veya jandarma (156) birimine müracaat ederek bilgi vermeleri ya da Hatay Valiliği (0 326 2146210) ile irtibat kurarak bilgi paylaşmaları suç işleyen kişilerin yakalanmasına yardımcı olacaktır. Bu vesileyle hayırsever iş adamları, esnaf ve vatandaşlarımıza bir kez daha hiçbir kamu görevlisinin telefonla arayarak kimseden ihtiyaç sahipleri için para ve yardım talep etmeyeceğini hatırlatırız."



Hatay'da FETÖ/PDY davası - Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla haklarında dava açılan aralarında öğretmen ve polislerin de olduğu 7'si tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.



Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada 1'i tutuklu 2'si tutuksuz 3 sanık hazır bulundu. Diğer 6 tutuklu sanık ise bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılırken, 1 tutuksuz sanık ise gelmedi. Savunmaları alınan sanıklardan M.Ç. ve M.A. telefonlarında "ByLock" programının bulunduğunu kabul etti. Diğer sanıklar ise haklarındaki suçlamaları reddetti. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.



#Hatay
#Dolandırıcı
#Dolandırıcılık
#Hatay Valiliği
7 yıl önce