|

Iğdır Referandum Sonuçları Iğdır Seçim Sonucu

Iğdır 16 Nisan Referandum Iğdır seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Iğdır ilinde evet mi hayır mı çıktı? Iğdır Referandum seçim sonuçları Yenişafak Iğdır seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Iğdır Referandum Sonuçları  Iğdır Seçim Sonucu
Iğdır Referandum Sonuçları Iğdır Seçim Sonucu

Referandum Sonuçları, 16 Nisan 2017 günü Iğdır ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Iğdır referandum sonuçları da sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Iğdır ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Iğdır Cumhurbaşkanlığı sistemi için Iğdır ne diyor? İşte tüm detaylarıyla Iğdır 16 Nisan 2017 Referandum Seçim sonuçları sayfamız!

Iğdır'ın kuzey ve kuzeydoğu sınırını, Aras Nehri ve bu nehrin oluşturduğu Türkiye-Ermenistan sınırı oluşturmaktadır. Doğusunda Türkiye-Azerbaycan'ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti sınırı ve güneydoğusunda Türkiye-İran sınırı yer almaktadır. Güneyinde Ağrı ili (Doğubayazıt ve Taşlıçay ilçeleri) bulunmaktadır. Bu sınır kabaca doğu-batı doğrultusunda uzanan ve Doğu Torosların doğudaki uzantısı olan Karasu-Aras sıradağlarından oluşmaktadır. Bu dağlar doğuya doğru uzanırken aynı zamanda Yukarı Murat-Van Bölümü ile Erzurum-Kars Bölümü arasında sınır oluşmaktadır. Bu dağların doğuya, Ağrı volkanına kadar devam eden uzantısı üzerinde sırasıyla "Kızılcaziyaret Dağı" (2887 m.), "Durak Dağı" (2811 m.), "Zor Dağı" (3196 m), "Pamuk Dağı" (2639 m.) bulunmakta ve en doğu uçta ise Büyük Ağrı (5137 m.) ve "Küçük Ağrı" (3896 m.) volkanik dağları bulunmaktadır. Durak Dağları üzerinde Balık Gölü (2250 m.) bulunmaktadır.[3] Iğdır'ın batısında Aras Irmağı'na katılan Gaziler Deresi'nin batı bölümü, Kars ili, Kağızman ilçesi ile olan sınırını oluştururken kuzeybatısında da yine Kars ilinin Digor ilçesi bulunmaktadır.


Iğdır ili tamamen Aras Nehri'nin havzası içerisinde bulunmaktadır. İl sınırları içerisinde Aras Nehri'ne katılan önemli akarsular batıda Gaziler Çayı, Buruksu Çayı, doğuda ise Aşağı ve Orta Karasu çaylarıdır. Tuzluca çevresinde Bazaltik ve kahverengi topraklar geniş yayılış alanına sahipken, Iğdır Ovası'nda alüvyal topraklar, Doğu Iğdır Ovası ve Dil Ovası'nda tuzlu topraklar hâkimdir.

#Iğdır Seçim sonuçları
#Iğdır seçim 2017
#referandum Iğdır 2017
#referandum seçim sonuçları Iğdır
#Iğdır referandum sonuçları
#Iğdır evet hayır oranı
7 yıl önce