|

İOKBS başvuru kılavuzu 2022: bursluluk sınavı başvurusu nasıl yapılır?

MEB İOKBS bursluluk sınavı başvuruları başladı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik gerçekleştirilecek olan İOKBS sınavı başvuruları İOKBS başvuru kılavuzuna göre yapılıyor. Peki, bursluluk başvurusu nasıl yapılır? İOKBS başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı haberimizde.

15:00 - 25/04/2022 Pazartesi
Güncelleme: 14:37 - 25/04/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
İOKBS 2022 bursluluk sınavı
İOKBS 2022 bursluluk sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen 5,6,7,8, 9,10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin girebileceği bursluluk sınavı için başvuru süreci başladı. 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılan İOKBS Bursluluk sınavı başvurusu nasıl yapılır, başvuru formu nasıl doldurulur? 2022 Bursluluk sınavı başvuru şartları nelerdir?

İOKBS 2022 SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?


21 Nisan 2022 tarihinde başlayan İOKBS başvuruları için son gün olarak 13 Mayıs 2022 tarihi belirlendi.

İOKBS BURSLULUK SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 2022

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

İOKBS BURSLULUK SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru işlemleri
veya
internet adreslerinden yapılabilecektir.

Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecektir.

Öğrenci velisi, "EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname" ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır. Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili elektronik ortamdan alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir hizmeti alınmasını gerektirecek özel eğitim ihtiyacı/ yetersizlik durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilmelidir.

2022 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Bursluluk sınavı, 4 Eylül 2022'de yapılacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, sınav tarihinden en az 7 gün önce "www.meb.gov.tr" internet adresinden alınacak. Sınav 4 Eylül 2022 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak.

İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, 23 Eylül 2022'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

c. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9'uncu, 10'uncu ve 11'inci sınıflarında öğrenci olmak,

ç. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak,

d. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2021 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2022 Mali Yılı için tespit edilen 18.160,00 (onsekizbinyüzaltmış) TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2021 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır. Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler hariç, ailenin fert başına düşen geliri bu rakamı geçen öğrencilerin İOKBS başvuruları, kontenjan durumlarına bakılmaksızın kabul edilmeyecektir.

#iokbs
#bursluluk sınavı
#bursluluk sınavı başvuru kılavuzu
#iokbs başvuru kılavuzu
#2022 iokbs
#2022 bursluluk sınavı başvuru
#e-okul bursluluk sınavı
2 yıl önce