|

iPhone 8 nasıl olacak? Yeni iPhone 8 beklenen görünümü ve teknik özellikleri

Apple iPhone 8 nasıl olacak? Apple'ın merakla beklenen muhtemel yeni modeli iPhone 8 görünümü ve teknik özellikleri hakkında iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Apple'ın 10'uncu yıl dönümü için büyük beklenti içerisinde olan kullanıcılar iPhone 8'in nasıl olacağını merak ediyor. Son günlerde konsept tasarımlar ve özellikleri ile ilgili sıkça söylentiler dolaşıyor. İşte Apple iPhone 8 hakkındaki son gelişmeler.

Yeni Şafak
20:20 - 2/02/2017 الخميس
Güncelleme: 21:07 - 2/02/2017 الخميس
Diğer
Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Apple iPhone 8 son günlerde en çok konuşulan ve merak edilen telefonlar arasında. Amerikalı teknoloji devi Apple'ın muhtemel yeni akıllı telefonu iPhone 8'in görünümü ve teknik özellikleri ile ilgili iddialar ve konsept tasarımlar ortaya çıkıyor. İlk kez 2007 tarihinde çıkardığı ve bu yıl 10'uncu senesini kutlayacak olan Apple'ın Eylül ayında yeni bir model ile karşımıza çıkması bekleniyor. Beklenen yeni iPhone 8 modeli için yabancı tasarımcılar yeni görseller paylaştı. iPhone 8 teknik özellikleri ve görünümüyle ilgili güncel gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.



IPhone 8 muhtemel özellikleri


Apple, iPhone'un 10. yıl dönümü için özel bir tasarım ile karşımızda çıkması ve özelliklerinin de en üst seviyede olması bekleniyor.



IPhone 8 ekranı


Çoğu raporda, her zamanki gibi üçüncü bir iPhone 8 modelinin olabileceği öne sürülüyor. Bu daha 'prim' seçeneği kavisli bir OLED ekranla 5.8 inç daha yüksek olacak. Bununla birlikte, beklenen çerçevesiz tasarımdan ötürü 5.5 inç olan mevcut iPhone 7 Plus'dan daha büyük olamaz.



Algılayıcıları gömülü olan "sarılmış" OLED ekrana sahip 5.8 inç bir iPhone olasılığı hakkında söylentiler var. Apple Insider, bunun, iPhone X olabileceğini ve hareket tanıma gibi şeyler için bir lazer algılayıcı özelliği olduğunu önermektedir.



Apple, geçmişte iPhone ekranları için LG ile ortaklık kurdu ancak LG'nin 2018 yılında Apple'a sunmayı hedeflediği katlanabilir ekran üzerinde çalıştığı bildiriliyor.







Yukarıdaki bilgiler üzerinde işbirliği yapan saygın analist Ming-Chi Kuo, üçüncü OLED iPhone'un normal Plus modelinden daha büyük bir şey yerine 5.1 veya 5.2 olarak bir ekran boyutuna sahip olacağını söyledi.



Wall Street Journal ile ilgili bir rapora göre, Apple tedarikçilerin Samsung'a göre ekran daha iyi bir ekran yapmalarını ve "Samsung'tan daha iyi çözünürlükle prototip ekranları göndermelerini" söylüyor. Bu, iPhone 8'in, 2560x1440 olan Quad HD'den daha yüksek bir çözünürlüğe sahip olacağı, yani iPhone 7'den büyük bir sıçrama olacağı anlamına geliyor.







iPhone 8'in bir OLED ekranına girme ihtimaline henüz fazla ağırlık var. Çokuluslu bankacılık şirketi JP Morgan, OLED panelleri olarak düşünülen Apple'ın en son Menkul Kıymetler ve Takas Komisyonu'nda bir satın alma emrini buldu. Emir, bir yıl boyunca uzanıyor ve yaklaşık 4 milyar dolar değerinde.



iPhone 8'in yeni konsepti göründü


Popüler akıllı telefonların piyasaya çıkmadan önce konsept tasarımlarının yapıldığını biliyoruz. Bu tasarımlar ekseriyetle iPhone ve Samsung'un Galaxy S ve Note serisi için yapılıyor. Tanıtım tarihi yaklaştıkça S8'e dair yeni görseller piyasada dolaşadursun, iPhone 8'e dair müthiş bir konsept çalışması yayınlandı.



Kazakistanlı tasarımcı İskender Utebaev tarafından tasarlanan iPhone 8 konseptinde, pek çok detay dikkat çekiyor. İşte iPhone 8'in o konsepti…





Tasarımda iPhone 8'in kavisli ekrana sahip olduğu göze çarpıyor. Ayrıca telefonun ekran çerçeve oranının bir hayli arttığı ve bu şekilde iPhone'un çok daha çekici göründüğü dikkatlerden kaçmıyor.



Konseptte en büyük değişimin kamera kısmında olduğu görülüyor. Zira gördüğümüz üzere kamera lensi Apple logosunun içine gizlenmiş. İki adet LED flaş ise telefonun orta üst kısmında konumlandırılmış.



Konseptin iPhone 7'ye fazlasıyla benzemesiyle, söz konusu değişimlerin iPhone 7s'te de karşımıza çıkabileceği ifade ediliyor. Tabii ki iPhone'un bir sonraki modeli için 'kesinlikle bu tasarımla çıkacak' ifadesini kullanamıyoruz. Zira önümüzde daha çok uzun bir süreç var ve tasarıma dair detayların çıkması için henüz çok erken.



Apple 10. Yıl sürprizi iPhone X olabilir


Son olarak geçtiğimiz yılın Eylül ayında iPhone 7 ve 7 Plus'ı tanıtan ABD merkezli teknoloji devi, 10. Yılına özel olarak çıkaracağı telefonun adını henüz açıklamadı. Bir süredir teknoloji devinin yeni model için rakamlardan faydalanmayacağı iddia ediliyordu. Bu yıl 10'uncu yaşını kutlayan Apple'ın yeni modeli laptop modellerinde de yer verilen Pro isminden yararlanarak 'iPhone Pro' olarak tanıtacağı sıklıkla dile getiriliyordu. Forbes'un şirkete yakın kaynaklara dayandırıldığı haberine göre, yeni modelin adı iPhone X olacak. Bunun nedeni olarak ise Apple'ın 10'uncu yıla özel bir seri üreterek tatmin edici bir satış grafiği yakalamak istemesi ve 'X'in Roma rakamlarında 10'un karşılığı olması gösteriliyor. Bugüne kadar iPhone X, iPhone Pro ya da iPhone 8 gibi isimler ortaya atılmıştı. Bakalım yeni modelin ismi ne olacak, önümüzdeki günlerde göreceğiz. Forbes'in söz konusu haberine ilişkin Cupertino' merkezli şirket henüz bir açıklama veya yalanlamada bulunmadı.


Apple son çeyrekte Samsung'u geçti


Son yıllarda -özellikle akıllı telefon pazarında- Apple ile Samsung arasında yaşanan rekabeti birçok kişi biliyor. Uzun zamandır satışlarda bir Apple, bir de Samsung ön plana çıkıyordu. Bu durum elbette tanıtılan modellere göre de değişiklik gösteriyor. Örneğin Apple, iPhone 6'yı tanıttıktan sonra 2014'ün son çeyreğinde ve 2015'in ilk çeyreğinde adeta satış patlaması yaşamıştı.



Gelgelelim Apple'ın 2016 yılı satış raporu pek de iç açıcı değildi. Zira iPhone 6s'te fazla yeniliğe imza atmayan Apple'ın satışları, Samsung karşısında bir hayli gerilemişti. Hatta 2016'nın ilk üç çeyreğinde akıllı telefon pazarının açık ara tek lideri Samsung'tu. Yaklaşık 1 yıl süren bu liderlik Note 7 fiyaskosuyla bozulmuş oldu. Zira 2016'nın 4. çeyrek akıllı telefon satış rakamlarında Apple Samsung'u geçti.



Strategy Analytics'in verilerine göre Apple 4. çeyrekte 78.3 milyon akıllı telefon satarak, 77.5 milyon satan Samsung'u geride bıraktı. Güney Koreli teknoloji lideri 2015'in son çeyreğinde 81.3 milyon telefon satarken, geride bıraktığımız dönemde 3.8 milyonluk kayıp yaşadı. Elbette bu düşüşte Note 7 fiyaskosunun etkili olduğu biliniyor. Zira Note 7'nin bataryasında yaşanan sorun nedeniyle patlaması, Samsung müşterilerinde bir tedirginlik oluşturdu ve satışlar olumsuz anlamda etkilendi.



Yıl bazlı satışlara baktığımızda da yine Samsung'un düşüş yaşadığını görüyoruz. 2015 genelinde 319.7 milyon akıllı telefon satan şirket, geçtiğimiz yıl 309.4 milyon satabilmiş.



Diğer taraftan Apple cephesinde de önceki yıla oranla bir düşüş olduğu göze çarpıyor. 2015 genelinde Apple 231.5 milyon satarken, geçtiğimiz yıl bu rakam 215.4 milyona düşmüş.



Uzak Doğu pazarındaki firmaların tırmanışı ise her zaman ki gibi sürüyor. 2015 ve 2016 geneli karşılaştırması yaptığımızda Huawei'nin satışlarını 31.7 milyon, OPPO'nun 44.9 milyon, Vivo'nun ise 32.9 milyon artırdığını görüyoruz. Uzak Doğu'lu bu üç firma, akıllı telefon pazarının yüzde 22.7'sine sahip olarak görünüyor.



iPhone 8 hakkında çıkan son söylentileri, görünümü ve teknik özellikleri ve çıkış tarihi ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

#Apple
#iPhone 8
#Teknik özellikler
#görünüm
#Apple iPhone 8
#çıkış tarihi
٪d سنوات قبل