|

Isparta Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Isparta Seçim

Isparta Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları. Isparta il ve ilçelerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için kimlere ne kadar oy geldi? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 İşte adayların aldıkları oy sayısı ve oy oranları. Isparta Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu? Tüm detaylarıyla Isparta Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018 Isparta seçim sonuçları sayfamızda.

Yeni Şafak
11:35 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 15:45 - 21/06/2018 Perşembe
Diğer
24 Haziran 2018 Isparta ili Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu ve detayları haberimizde.
24 Haziran 2018 Isparta ili Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu ve detayları haberimizde.

Isparta Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Isparta ili ve ilçelerinin sonuçları sabırsızlıkla bekleniyordu. Tüm dünya için Isparta için en fazla merak edilen seçimlerden biri Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Isparta halkı seçim için erken saatlerde sandık başına gitti. Bazı adaylar ikinci tura kalmayı planlarken bazıları ise ilk turda Cumhurbaşkanı olup yeni hükümeti kurmak istiyor. Cumhurbaşkanı adayları Isparta'dan kaç oy aldı? Çoğunluğu sağlayan kim oldu? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 Isparta'nın tüm detayları Isparta Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran 2018 seçim sayfamızda!

Isparta, Türkiye'nin güneybatısında yer alan il. Akdeniz Bölgesi'nin kuzeyindeki Göller Bölgesi'nde bulunan Isparta; batıda Burdur, kuzeyde Afyonkarahisar, doğuda Konya, güneyde ise Antalya ile çevrilidir. 30°01' ve 31°33' doğu boylamları ile 37°18' ve 38°30' kuzey enlemleri arasında kalır.

BAŞBAKANLIK İFADESİ KALKACAK

Uyum yasalarını çalışacak komisyonun önündeki en önemli maddelerden biri Başbakanlık makamını ilgilendiren yasalar olacak. 2019'da başbakanlık sistemi kalkacağı için yasalardaki başbakanlık ifadesinin kaldırılması için gerekli mevzuat hazırlanacak.

MECLİS SİL BAŞTAN DEĞİŞECEK

Uyum yasaları ile Meclis’in düzeni de sil baştan değişecek. Özellikle Meclis’in çalışma sistemini içeren Meclis İç Tüzüğü yeni sisteme uyarlanacak. Yeni sistemde ‘Başbakanlık’ kaldırıldığı için oturma düzeni ve Meclis’teki makam kaldırılacak. Bunun yerine Cumhurbaşkanı için yeni bir makam oluşturulacak. Bakanlar da Meclis dışından atanabileceği için Genel Kurul’daki oturma düzeninde önemli değişiklikler yapılacak. Ayrıca vekil sayısı 550’den 600’e çıkacağı için Genel Kurul’da yeni vekillere yer açılması gerekiyor. Bunun içinde Bakanların oturduğu alan loca bölümünde yeni oluşturulacak bir alana taşınarak açılan alana vekiller için masalar eklenecek.

YENİ SİSTEME YENİ KOMİSYON

Uyum komisyonundaki çalışmalar çerçevesinde yeni sisteme uygun yeni komisyonların kurulması öngörülürken eski sistemdeki bazı komisyonların lağvedilmesi planlanıyor.

#Isparta Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları
#Isparta Cumhurbaşkanlığı seçim 24 Haziran 2018
#Cumhurbaşkanlığı seçim Isparta 2018
#Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Isparta
#Isparta Cumhurbaşkanlığı oy oranları
#Isparta Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2018
6 yıl önce