|

İstanbul'da 10 Ocak Salı günü okullar tatil mi? Vali Vasip Şahin açıklaması

İstanbul'da 10 Ocak Salı günü okullar tatil mi? İstanbul'da yoğun olarak devam eden kar yağışının ardından öğrenciler kar tatili beklentisi içerisine girdi. Pazartesi günü tatil edilen okulların yarın da tatil edilmesini bekleyen binlerce öğrenci sosyal medyadan Vali Vasip Şahin'e mesajlar yağdırdı. İstanbul Valiliği'nden salı günü için okulların tatil olduğu açıklaması ise öğrencileri sevindirdi. İşte o açıklamalar.

Yeni Şafak
17:12 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:25 - 9/01/2017 Pazartesi
Diğer

İstanbul'da 10 Ocak Salı günü okullar tatil mi? bu sorunun yanıtını merak eden on binlerce öğrencinin beklediği haber Vali Vasip Şahin'den geldi. İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle dün tatil edilen okulların 10 Ocak Salı günü de tatil edildiği açıklandı. Bu gelişmenin ardından öğrenciler sosyal medya üzerinden Vali Şahin'e sevgi dolu mesajlar paylaştı. İşte İstanbul'da okulların tatil edilmesiyle ilgili Vali Vasip Şahin tarafından yapılan açıklamalar ve kentten son gelişmeler.



İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama aşağıdaki gibidir;




İstanbul Valisi Vasip Şahin okulların yarın da tatil edildiğini açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Vali Şahin, "Artan kar yağışı, ara yollardaki tıkanma ve buzlanma nedeniyle İlimizde eğitim-öğretime yarın 1 gün daha ara verilmiştir" dedi.



Valiliğin tatil kararıyla ilgili yaptığı yazılı açıklama ise şöyle:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre; ilimizde devam eden ve artması beklenen kar yağışının bugün gece saatlerine kadar etkisini sürdüreceği öngörülmektedir. Yoğun kar yağışı neticesinde meydana gelen kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmî ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 10 Ocak 2017 Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır.



İstanbul Valiliği kararıyla tır'ların trafiğe çıkması yasaklandı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Valiliği kararıyla tırl'arın trafiğe çıkmasının yasaklandığı duyurdu.



İBB AKOM'dan (Afet Koordinasyon Merkezi) yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yoğun kar yağışı şiddetini artırarak akşam geç saatlere kadar etkisini sürdürüecek. Kış lastiği kullanmayan sürücülerin trafiğe çıkmamaları önemle duyurulur. Valilik kararıyla tır'ların trafiğe çıkması yasaklandı" denildi.



Bu arada İstanbul'da son ölçülen kar kalınlıkları da şöyle verildi:



Çatalca-Subaşı: 130 cm,


Hadımköy, Yassıören: 120 cm,


B.Çekmece, Sultangazi:Arnavutköy 111 cm,


Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, G.O.Paşa: 75cm,


Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 87 cm,


Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak:69 cm,


Uğur Mumcu, Çamlıca, Bahçelievler, K.Çekmece: 77 cm,


Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 67 cm,


Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 69 cm,


Pendik, Kartal, Tuzla: 40-45 cm




#İstanbul
#Kar yağışı
#Kar tatili
#Okullar tatil mi
#Yarın okullar tatil mi
#İstanbul'da okullar tatil mi
#İstanbul Valisi Vasip Şahin
#İstanbul Valiliği
#Son dakika
7 yıl önce