|

İstanbul'da Ramazan pidesi fiyatları zamlandı! Son dakika

Son dakika - İstanbul'da Ramazan pidesinin fiyatları açıklandı. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar pide fiyatlarını merak ediyordu. Her geçen gün yapılan açıklamaların ardından pide fiyatlarının değişmeyeceği bildirilmişti. Ancak yapılan son dakika açıklamasına göre İstanbul'da pide fiyatlarına zam geldi.

Yeni Şafak
10:33 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:37 - 2/06/2016 Perşembe
Diğer

Son dakika - İstanbul'da Ramazan pidesine zam geldi. Ramazan'da pideye zam gelmeyecek açıklamalarının ardından bugün son dakika gelişmesi yapıldı ve İstanbul'da satılacak olan Ramazan pidesine zam geldi.



İstanbul Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği İstanbul'da 350 gram Ramazan Pidesi fiyatını 1,80 Türk lirası olarak belirledi.




Daha önce yapılan açıklamada pide fiyatlarında zam olmayacağı bildirilmişti.


İşte o açıklamalar



Türkiye Fırıncılar Federasyonu Yönetim, Denetim ve İstişare Kurulu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan Balcı, ramazanda pide fiyatlarının bu yıl değişmeyeceğini söyledi.



Ramazan pidesi fiyatlarının geçen yılki fiyat olan 6 lira olarak belirlendiğini aktaran Balcı, "Oda başkanlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda 2016 yılında ramazan ayında uygulanacak pide fiyatının kilogramının 6 liradan fazla olmamasını hususunda odalarımızla mayıs ayında genelge yaptık. Bundan önce olduğu gibi bu yıl da odalarımızın bu genelge doğrultusunda hareket edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Bizim bu açıklamış olduğumuz azami 6 lira olan fiyat geçen yıl açıkladığımız fiyatla aynıdır." diye konuştu.



Balcı, geçen yıl haziran ayında federasyon olarak yaptıkları basın toplantısında açıkladıkları "kilogramı 6 liradan fazla olmayacak" ifadesinin aynısını kullandıklarını aktardı. Balcı, şöyle devam etti:



"Girdilerimizde bir artış olmasına rağmen fırıncı esnafımız halkımızın temel gıdası olan ramazan ayına mahsus pideyi alırken, bir zorluk yaşamaması açısından bir değişikliğe gidilmedi. Geçen sene ile aynı olan fiyat tüm ülkede uygulanacak. Oda başkanlarımız maliyet hesabını yaparken, bunu dikkate alarak maliyet hesaplarımı yaptılar."


Ekmeğin zararlı olduğu yönünde söylemleri eleştiren Balcı, "Buğdayın genleriyle oynanmıştır. Bunun için undan yapılan hiçbir şeyi tüketmeyin" şeklinde açıklama yapan kişilerin, ekmek değil lahmacun tükettiğini iddia etti.



Balcı, lahmacunun da undan yapıldığına dikkati çekerek, "Tüketici olan halkımızın da kesinlikle bunun gibi yanlış açıklamalara itibar etmemesi gerektiğini düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.



Korkuteli'de Ramazan Pidesine Zam Yok


Antalya'nın Korkuteli ilçesi'ndeki fırıncılar Ramazan Pidesine zam yapmama kararı aldı. 250 gram pide 1 TL'den satılacak.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Korkutelili Fırıncılar, Korkuteli'de Ramazan Pidesi'ne zam yapılmayacağı belirtiler. Fırıncılar, Geçtiğimiz günlerde ekmeğe gelen zam sonrası Ramazan ayında Pideye zam yapılmayacak. Bu yıl da fiyatları aynı şekilde sabit tuttuk. Ekmek fiyatınapide satacağız. İsmine layık Ramazan pidelerini bölge halkına sunmanın mutluluğunu yaşayacağız" dedi.



450 Gram Besaş Ramazan Pidesi 1.50 TL


Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BESAŞ, her yıl olduğu gibi bu ramazan ayında da pide üretimi gerçekleştirecek. Ramazan ayı boyunca BESAŞ bayileri aracığıyla vatandaşlara ulaştırılacak 450 gramlık ramazan pidesi 1.50 TL'den satılacak.


Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BESAŞ, tüketicilere sağlıklı ekmeği ucuz fiyatlarla ulaştırma prensibi doğrultusunda, ramazan sofralarını süsleyen ramazan pidesi üretimine de başlıyor. Geçtiğimiz yıl günlük 30 bin olan ramazan pidesi üretim kapasitesi, yapılan iyileştirme çalışmalarının ardından bu yıl günlük 50 bine çıkarıldı. Fiyat politikasıyla her zaman vatandaşın yanında yer alan Türkiye'nin üçüncü, Bursa'nın ise en büyük fabrikası BESAŞ, 450 gramlık ramazan pidesini geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 1.50 TL'den satışa sunuyor. Piyasada 2 liradan satılan 380 gram ramazan pidesinin kilogram fiyatı 5.3 TL'yi bulurken, BESAŞ'ın ramazan pidesinin kilogram fiyatı da 3.3 TL'de kaldı. Vatandaşlar, Ramazan ayının ilk günü olan 6 Haziran Pazartesi günü kent genelindeki 450'ye yakın satış noktasından Ramazan pidelerini alabilecek.



Karabük'te Ramazan Pidesinin Fiyatı Beli Oldu


11 Ayın Sultanı Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide fiyatları açıklandı. 11 Ayın Sultanı Ramazan ayında Karabük'te pide fiyatları açıklandı. Karabük'te Ramazan ayında susamlı pide 2 TL'den satılacak. Karabük Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, Ramazan pidesinin Karabük'te 350 400 gramlık susamlı pidenin 2 TL'den satılacağını kaydetti. Tümen, ayrıca, 550 gram susamlı pidenin is 3.5 Lira olduğunu belirterek, “ Safranbolu'da 400 gram susamlı pide 2 lira, 600 gram susamlıpide 3 lira, Yenice'de 300 gram susamlı pide 1.5 lira, Eflani'de 350 gram susamlı pide 1.5 lira" olarak belirlendiğini söyledi.


#Ramazan pidesi
#Pide fiyatları
#İstanbul'da pide
8 yıl önce