|

İstanbul'da terör operasyonu haberi: 9 tutuklama

PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 9'u tutuklandı.

Yeni Şafak
22:48 - 31/03/2017 Cuma
Güncelleme: 23:43 - 31/03/2017 Cuma
AA
İstanbul'da terör operasyonu
İstanbul'da terör operasyonu
'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 9'u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan DGH içerisinde, İstanbul 3. Bölgede sözde kadrolu olarak faaliyet yürüten "Deniz-Aliye" kod adlı T.A. yakalandı.


Bu şahsın üst aramasından elde edilen dijital malzemelerin incelenmesi sonucunda, kamu kurum ve kuruluşları ile güvenlik güçlerine silahlı saldırı planlandığı, terör örgütü adına 4 silahlı soygun ve bir marketin kundaklanması eyleminin gerçekleştirildiği tespit edildi.

PKK/KCK terör örgütü adına bu eylemleri gerçekleştiren, yardım ve yataklık yaptığı belirlenen şahıslara yönelik operasyonlarda 9 kişi daha gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9'u "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Bir şüpheli, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

İstanbul’un 39 ilçesinde 5 bin polisin katılımıyla helikopter destekli ‘Yeditepe Huzur Uygulaması’ yapıldı.İstanbul’un 39 ilçesinde 5 bin polisin katılımıyla toplam 200 noktada ‘Yeditepe Huzur Uygulaması’ yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın bizzat katılımıyla 39 ilçede akşam saatlerinde "Yeditepe Huzur Uygulaması" adı verilen asayiş uygulaması yapıldı. İstanbul genelinde yapılan asayiş uygulamasında İl emniyet müdür yardımcıları ile ilçe müdürleri de ilçelerindeki uygulama noktalarında hazır bulunarak gerekli güvenlik önlemlerini yerinde denetledi. Uygulama kapsamında önceden belirlenen noktalarda bazı kişiler, araçlar ve iş yerlerinde aramalar gerçekleştirildi. Polis ekiplerinin şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yaptığı uygulamada, aranan şahıslar, silah ve bıçak taşıyan şüpheliler ile uyuşturucu satıcıları üzerinde duruluyor.

#İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü
#İstanbul
#Terör operasyonu
#tutuklama
7 yıl önce