|

Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Kahramanmaraş Seçim

Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları. Kahramanmaraş il ve ilçelerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için kimlere ne kadar oy geldi? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 İşte adayların aldıkları oy sayısı ve oy oranları. Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu? Tüm detaylarıyla Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018 Kahramanmaraş seçim sonuçları sayfamızda.

Yeni Şafak
11:35 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 11:15 - 22/06/2018 Cuma
Diğer
24 Haziran 2018 Kahramanmaraş ili Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu ve detayları haberimizde.
24 Haziran 2018 Kahramanmaraş ili Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu ve detayları haberimizde.

Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Kahramanmaraş ili ve ilçelerinin sonuçları sabırsızlıkla bekleniyordu. Tüm dünya için Kahramanmaraş için en fazla merak edilen seçimlerden biri Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Kahramanmaraş halkı seçim için erken saatlerde sandık başına gitti. Bazı adaylar ikinci tura kalmayı planlarken bazıları ise ilk turda Cumhurbaşkanı olup yeni hükümeti kurmak istiyor. Cumhurbaşkanı adayları Kahramanmaraş'dan kaç oy aldı? Çoğunluğu sağlayan kim oldu? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 Kahramanmaraş'ın tüm detayları Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran 2018 seçim sayfamızda!

Kahramanmaraş, eski ve halk arasındaki adıyla Maraş, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on sekizinci şehri. 2016 itibarıyla 1.112.634 nüfusa sahiptir.[2] Kurtuluş Savaşı'nda işgale direnişi nedeniyle TBMM tarafından 5 Nisan 1925'te şehre İstiklal Madalyası verildi. Maraş olan adı, 7 Şubat 1973'te Kahramanmaraş olarak değiştirildi.

Şair Gülten Akın, Maraş halkı için "Adamın su gibi akanıdır Maraşlı" demiştir.[3] Ünlü Osmanlı seyyahı Evliya Çelebi, ise Seyahatnamesinde Maraş halkı için, "Kelimatları lisan-ı Türkidir ve ekseriya halkı Türkmendir" der.[4] Maraş ve çevresi başta Oğuzların Avşar, Bayat ve Beydili boyları çoğunlukta olmakla birlikte hemen hemen 24 Oğuz boyunun tamamı mevcuttur.

Dövme dondurmasıyla meşhurdur. Kahramanmaraş'ın dövme dondurması yerel şirketlerin azmi ve katkısıyla ünü tüm dünyaya yayılmış ve birçok dünya şehirlerinde dondurma şubeleri açılmıştır. Japonya'dan ABD'ye, Avustralya'dan Dubai'ye kadar birçok ülkede şehrin ve dondurmanın yerel firmalarca tanıtımı yapılmaktadır.

2012'de çıkarılan 6360 sayılı kanun ile büyükşehir oldu. Aynı zamanda Kahramanmaraş Türkiye'nin elektrik ihtiyacının %14'ünü karşılamaktadır.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter hesabından detaylarını paylaştığı yeni sisteme göre, etkin bir koordinasyon için bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürülecek.

"Yeni Sistemde, Yeniden Büyük Değişime ve Şahlanışa Hazırız Türkiye" başlığıyla paylaşılan videoda, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile makamların azaldığı, hizmetlerin ve çözümlerin hızlandığı, verimin ve tasarrufların arttığı, sonuç odaklı ve insan merkezli bir yönetim sisteminin oluşturulacağı belirtilerek, Türkiye'nin yeni yönetim sistemiyle dünyanın dönüşümüne öncülük edeceği vurgulandı.

Yeni modele göre, etkin bir koordinasyon için bakanlıklar birleştirilerek, bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürülecek.

Buna göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birleştirilecek. "Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı" adıyla oluşturulacak yeni bakanlık, aileyi merkeze alan, her evden en az bir çalışanın olduğu yeni istihdam modeli ile daha mutlu insan ve toplum için hizmet verecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı ise "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı" adı altında toplanarak, yüksek teknoloji ile küresel ve prestijli markalar üreterek yapay zekada öncü, akıllı teknolojilerde lider, bilgiyi üretmede merkez olan bir ülke hedefiyle görev yapacak.

İhracatın 500 milyar dolara yükseltilmesi ve İstanbul'un "dünyanın finans merkezi" olması hedefiyle, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı da "Ticaret Bakanlığı" adı altında birleştirilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise "Tarım ve Orman Bakanlığı" çatısı altında bir araya getirilecek. Yeni bakanlık, orman arazilerinin korunarak yedi bölge, dört iklimde, her tarlanın sulandığı, yılda iki ürünün alındığı, tarımda çeşitliliğin ve verimliliğin zirveye ulaştığı, teşviklerin artarak sürdüğü, yemyeşil bir Türkiye hedefi için çalışacak.

Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı da birleştirilerek, "Dışişleri Bakanlığı" çatısı altında dış politikada daha etkili, uluslararası gelişmelerde daha etkin rol oynayacak.

#Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları
#Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı seçim 24 Haziran 20
#Cumhurbaşkanlığı seçim Kahramanmaraş 2018
#Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Kahramanmaraş
#Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı oy oranları
#Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 201
6 yıl önce