|

Bu yıl kar ne zaman yağacak? Uzmanı kar yağması beklenen tarihi açıkladı

Kar yağışı ile ilgili beklenen açıklama Meteoroloji uzmanından geldi. Kasım ayının gelmesi ile birlikte hava sıcaklıkları düştü. Soğuk havanın etkili olduğu illerde vatandaşlar kar yağışının ne zaman başlayacağını merak ediyordu. Türkiye pazartesi gününden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasına giriyor. Ülke genelinde sağanak yağış hakim olacak. Yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur bekleniyor. Peki, kar yağışı ne zaman başlayacak? Hangi ilde kar yağışları ne zaman başlayacak? İşte Meteoroloji Uzmanı'ndan kar yağışı açıklaması...

08:59 - 10/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 09:30 - 10/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Kar yağışı
Kar yağışı

Kar yağışı ile ilgili son dakika gelişmesi geldi. Türkiye pazartesi gününden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasına giriyor. Ülke genelinde sağanak yağış hakim olacak. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten kar yağışına ilişkin uyarılarda bulundu.

"İSTANBUL'A KAR YAĞABİLİR"

İstanbul için kar yağışı tahmininde bulunan Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek uyardı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ökten, "İstanbul'a dahi kar getirme potansiyeli var." dedi.

İSTANBUL'A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

"Ay ortası ciddi bir sistem ihtimali artıyor. İstanbul'a dahi kar getirme potansiyeli var. Kasım ayında olmaz demeyin. 9 Kasım 1995 ve 4 Kasım 2006'da oldu. En çok etkilenecek yerler Marmara ve Batı Karadeniz olarak gözüküyor. İç bölgelerde de kar yapabilecek."

PAZAR AKŞAMI EGE'DE YAĞIŞ VAR

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Pazar akşamı Ege'de yağış var.

Pazartesi Marmara, Güney Ege, Akdeniz'de 1 gün; İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve GDA'da 2-3 gün yağış var. Sıcaklıklar yağışla birlikte düşüyor.


İstanbul'da pazartesi yağış var ama 1 gün, hafif. Önümüzdeki hafta yağış görünmüyor, sıcaklık düşüşte. İstanbul'da barajlarda doluluk yüzde 40'ın altına indi."

METEOROLOJİ HAVA DURUMU RAPORU (10 KASIM PERŞEMBE)

Yurdun iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli ve doğu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 16

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 18

İzmir: Az bulutlu ve açık 22

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 24

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 24

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 16

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

Erzurum: Çok bulutlu, yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 9

Diyarbakır: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 15

#kar yağışı
#meteoroloji
#istanbul kar yağışı
#ankara kar yağışı
#izmir kar yağışı
#il il hava durumu
#hava durumu
1 yıl önce