|

Karabük Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Karabük Seçim

Karabük Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları. Karabük il ve ilçelerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için kimlere ne kadar oy geldi? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 İşte adayların aldıkları oy sayısı ve oy oranları. Karabük Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu? Tüm detaylarıyla Karabük Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018 Karabük seçim sonuçları sayfamızda.

Yeni Şafak
11:35 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 14:19 - 23/06/2018 Cumartesi
Diğer
24 Haziran 2018 Karabük ili Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu ve detayları haberimizde.
24 Haziran 2018 Karabük ili Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu ve detayları haberimizde.

Karabük Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Karabük ili ve ilçelerinin sonuçları sabırsızlıkla bekleniyordu. Tüm dünya için Karabük için en fazla merak edilen seçimlerden biri Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Karabük halkı seçim için erken saatlerde sandık başına gitti. Bazı adaylar ikinci tura kalmayı planlarken bazıları ise ilk turda Cumhurbaşkanı olup yeni hükümeti kurmak istiyor. Cumhurbaşkanı adayları Karabük'dan kaç oy aldı? Çoğunluğu sağlayan kim oldu? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 Karabük'ün tüm detayları Karabük Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran 2018 seçim sayfamızda!

Karabük, Türkiye'nin kuzeyinde Karadeniz Bölgesi'nde il. 2016 yılı nüfus verilerine göre nüfusu 242.347'dir.[3]

Karabük, 1937 yılına kadar, Safranbolu'ya bağlı Öğlebeli Köyü'nün 13 hanelik bir mahallesiydi 1935 yılında açılan Ankara-Zonguldak demiryolunun üzerinde yer alıyordu. Demiryolu ile taşıma imkânının varlığı ve kömür yataklarının yakınlığı nedeniyle, burada bir demir çelik fabrikası kurulması kararlaştırıldı. 3 Nisan 1937'de Atatürk'ün talimatıyla, İsmet İnönü, hâlâ Karabük'ün en önemli geçim kaynağı olan Karabük Demir Çelik Fabrikası'nın temellerini attı.

Karabük, 6 Haziran 1995'te, Çankırı'nın Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldak' ın Yenice, Safranbolu ve Eflani ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiye'nin 78. ili oldu.

Karabük'ün futbol takımının ismi Kardemir Karabükspor'dur. Süper Lig'de mücadele etmektedir.

Bugün Türkiye'nin en büyük demir çelik firmalarının kuruluş yerleri Karabük'tedir. Şehirde ayrıca ülkenin en büyük sanayi kuruluşlarından Kardemir bulunmaktadır.

Oy kullanma rehberi

24 Haziran’daki çifte seçimde vatandaşlar, tüm yurtta 08.00 - 17.00 saatleri arasında oy kullanacak. Oy verme kabinine gidecek olan seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak.

İşte 10 adımda oy kullanma rehberi:

1-) Nerede ve kaç numaralı sandıkta oy vereceğinizi gösteren seçmen bilgi kağıdınızı yanınıza alın.

2-) Oy verme kabinine cep telefonuyla giremeyeceğiniz için cep telefonunuzu evde ya da arabanızda bırakın. Yanınızda götürürseniz sandık kuruluna teslim edin.

3-) Oy verme kabinine gittiğiniz zaman üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan kimlik kartınızı sandık kurulu başkanına verin.

4-) Sandık kurulu başkanı, mühürlenmiş oy zarfı ile cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliğine ilişkin iki birleşik oy pusulasını ve mühürü size verecek.

5-) Sandık kurulu başkanı, oyun nasıl kullanılacağı ve hangi durumlarda geçersiz olacağı konusunda seçmeni uyaracak.

6-) Oy verme kabinine geçince, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliğine ilişkin oy pusulalarına ‘Evet’ ya da ‘Tercih’ mühürünü, dışarı taşırmadan basarak oyunuzu kullanın. Oy pusulalarını düzgün bir şekilde katlayın ve aynı zarfa koyarak yapıştırın.

7-) Oy verme kabininden çıkın ve zarfı bizzat sandığa atın.

8-) Seçmen listesindeki adınızın karşısına oy kullandığınıza dair imzanızı atın. İmza atmasını bilmeyen veya herhangi bir engeli nedeniyle imza atamayan seçmenlere sandık kurulunca sol elinin başparmağı bastırılır.

9-) İmzadan sonra sandık kurulu başkanına mühürü teslim edin. Kimliğinizi geri alın.

10-) Seçim günü hamile, hasta ve engelliler sıra beklemeden oylarını kullanabilirler. Engellilere yardım edenler, güvenlik görevlileri ve yaşlıların da öncelikle oy kullanmalarına izin verilir. Okuma-yazma bilmeyen seçmenlere yardım amacıyla oy verme kabinine başka kimse giremez. Oy kullanma sırasında yardım edemez.

#Karabük Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları
#Karabük Cumhurbaşkanlığı seçim 24 Haziran 2018
#Cumhurbaşkanlığı seçim Karabük 2018
#Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Karabük
#Karabük Cumhurbaşkanlığı oy oranları
#Karabük Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2018
6 yıl önce