|

Karabük’te yarın okullar tatil mi? 5 günlük Karabük hava durumu

Karabük’te yarın okullar tatil mi? sorusunun cevabı haberimizde. Karabük'te sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullar yarım gün tatil edildiği son dakika Karabük yerel haberleri arasında yer alıyor. İşte 5 günlük Karbabük hava durumu...

Yeni Şafak
14:46 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 18:32 - 7/12/2016 Çarşamba
Diğer

Karabük'te yarın okullar tatil mi? sorusunun cevabı haberimizde. Yurdun bazı kesimlerinde soğuk hava ve kar yağışı etkili oluyor. Kar yağılı bazı illerimizi esir alıp, hayat şartlarını zorlaştırırken bazı illerimizde de okullar tatil ilan edildi. Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Karabük ili genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bugün saat 13.00'ten itibaren yarım gün süre ile tatil edilmiştir" denildi. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre, 5 günlük Karabük hava durumu...





Karabük'te yarın okullar tatil mi?


Karabük merkez ve ilçelerinde devam eden kar yağışı nedeniyle kent genelinde örgün ve yaygın eğitim kurumları

yarın tatil edildi.


Karabük Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yarattığı olumuz koşullar nedeniyle merkez ve Safranbolu, Eskipazar, Yenice, Ovacık ve Eflani ilçelerinde örgün ve yaygın eğitim kurumları yarın tatil edildi.



Öte yandan yine kent genelinde kamu görevlisi engellilerin, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayıldığı, iznin kamuda çalışan hamile personeli de kapsadığı belirtildi.



Hava durumu değerlendirmeleri


Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Giresun'un doğusu, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Marmara ve kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimler ile akşam saatlerinden itibaren Karadeniz kıyı kesiminde de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının tüm yurtta 3 ila 6 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz kıyıları ile İskenderun Körfezi'nde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.



#Karabük
#Karabük hava durumu
#Karabük'te yarın okullar tatil mi?
7 yıl önce