|

Karaman Referandum Sonuçları Karaman Seçim Sonucu

Karaman 16 Nisan Referandum Karaman seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Karaman ilinde evet mi hayır mı çıktı? Karaman Referandum seçim sonuçları Yenişafak Karaman seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
​Karaman Referandum Sonuçları  Karaman Seçim Sonucu
​Karaman Referandum Sonuçları Karaman Seçim Sonucu

Referandum Sonuçları, 16 Nisan 2017 günü Karaman ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Karaman referandum sonuçları da sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Karaman ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Karaman Cumhurbaşkanlığı sistemi için Karaman ne diyor? İşte tüm detaylarıyla Karaman 16 Nisan 2017 Referandum Seçim sonuçları sayfamız!

Karaman, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan ilin adıdır. 1989 yılında Orta Anadolunun gelişmesi maksadıyla alınan kararla Konya ilinden ayrılarak il olmuştur. Karaman'ın Merkez İlçe, Ayrancı, Kazımkarabekir İlçelerinde akdeniz iklimine benzer karasal iklim, Ermenek, Başyayla, Sarıveliler İlçelerinde Akdeniz İklimi görülür. Bu nedenle Karaman'da yetiştirilen bitki türleri çeşitlilik göstermektedir. Batı ve kuzeyinde Konya, güneyinde Mersin, güneybatısında Antalya illeri ile çevrilidir.

Karaman, Anadolu'da Türkçe'nin Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından resmî dil ilan edildiği yerdir.


#Karaman Seçim sonuçları
#Karaman seçim 2017
#referandum Karaman 2017
#referandum seçim sonuçları Karaman
#Karaman referandum sonuçları
#Karaman evet hayır oranı
7 yıl önce