|

Kars Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Kars Seçim

Kars Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları. Kars il ve ilçelerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için kimlere ne kadar oy geldi? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 İşte adayların aldıkları oy sayısı ve oy oranları. Kars Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu? Tüm detaylarıyla Kars Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018 Kars seçim sonuçları sayfamızda.

Yeni Şafak
11:35 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 16:05 - 21/06/2018 Perşembe
Diğer
24 Haziran 2018 Kars ili Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu ve detayları haberimizde.
24 Haziran 2018 Kars ili Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu ve detayları haberimizde.

Kars Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Kars ili ve ilçelerinin sonuçları sabırsızlıkla bekleniyordu. Tüm dünya için Kars için en fazla merak edilen seçimlerden biri Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Kars halkı seçim için erken saatlerde sandık başına gitti. Bazı adaylar ikinci tura kalmayı planlarken bazıları ise ilk turda Cumhurbaşkanı olup yeni hükümeti kurmak istiyor. Cumhurbaşkanı adayları Kars'dan kaç oy aldı? Çoğunluğu sağlayan kim oldu? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 Kars'ın tüm detayları Kars Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran 2018 seçim sayfamızda!

Kars (Kürtçe: Qers), Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeydoğusunda yer alan il. İdari merkezi aynı adlı Kars şehridir. 2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 8 İlçe, 9 belediye, bu belediyelerde 56 mahalle ve ayrıca 380 köy vardır.[3] Yüz ölçümü 10.193 km²'dir.

Erdoğan'ın yoğun seçim mesaisi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası boyunca 32 il, 3 ilçe olmak üzere toplam 35 mitinge katıldı.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi partiler yoğun bir mesai yaptı.

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Nisan'da açıkladığı erken seçim kararının ardından kampanya sürecine başladı.

Erdoğan, erken seçim kararının verilmesinin ardından 20 Mayıs'ta Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılarak Avrupalı vatandaşlarla Bosna Hersek'te buluştu. Erdoğan, bu toplantı ile yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik seçim mesajlarını Saraybosna'dan verdi.

AK Parti tarafından, 24 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan'ın katılımıyla Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Erdoğan, partisinin ilk mitingini 26 Mayıs'ta Erzurum'da yaptı. Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da partisinin Erzurum mitingine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanya boyunca Erzurum, Isparta, Balıkesir, Malatya, Adıyaman, Konya, Aksaray, Diyarbakır, Sakarya, Zonguldak, Muğla, Mersin, Hatay, Kayseri, Nevşehir, Ankara, Denizli, Kocaeli, Niğde, Bursa, Eskişehir, Trabzon, Rize, Yalova, Antalya, İstanbul, Ordu, Samsun, Van, Adana, Şanlıurfa ve Mardin mitinglerine katıldı.

Bugün yapılacak Kahramanmaraş ve Gaziantep mitingleriyle toplam 34 il mitingine katılmış olacak Erdoğan, Akhisar, Ereğli ve Çorlu'da düzenlenen ilçe mitinglerinde de vatandaşlara hitap etti. Erdoğan'ın, 22 ve 23 Haziran'da katılması planlanan İstanbul ilçe mitingleriyle seçim çalışmalarını tamamlaması öngörülüyor.

#Kars Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları
#Kars Cumhurbaşkanlığı seçim 24 Haziran 2018
#Cumhurbaşkanlığı seçim Kars 2018
#Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Kars
#Kars Cumhurbaşkanlığı oy oranları
#Kars Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2018
6 yıl önce