|

Kastamonu Seçim 2018 Genel Seçim Sonuçları

Seçim 2018 Kastamonu Seçim Sonuçları ne durumda? 24 Haziran 2018'de sonuçlarda hangi partiler öne geçti Kastamonu ilinde partilerin oy oranları ve sıralamaları değişti mi? Kastamonu Genel Seçim sonuçları en hızlı şekilde Yenişafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 10:00 - 18/06/2018 Pazartesi
Diğer
24 Haziran Kastamonu genel seçim sonuçları sonuçlandı.
24 Haziran Kastamonu genel seçim sonuçları sonuçlandı.

Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili sonuçları Kastamonu ve diğer illerde durum ne oldu? Heyecanla beklenen Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Kastamonu seçmeni nasıl bir karar verdi? Diğer iller gibi Kastamonu seçim sonuçları da heyecanla bekleniyordu. Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Kastamonu ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği kim, ne kadar milletvekili çıkardı? Türkiye'nin yeni döneminin Cumhurbaşkanı kim oldu? 27. dönem Kastamonu milletvekilleri kimler oldu? İşte tüm detaylarıyla Kastamonu Seçim sonuçları sayfamız!

Kastamonu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuzey kesiminde, Karadeniz Bölgesi'nde yer alan ildir. İlin komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Sinop, Çorum, Çankırı, Karabük ve Bartın illeri oluşturmakta olup, ilin ayrıca kuzeyde Karadeniz'e kıyısı bulunmaktadır. İlin merkezi aynı isimli Kastamonu şehridir.

‘Hükümet’ yok ‘yürütme’ var

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kalırken Türkiye 25 Haziran sabahı yeni sisteme geçecek. 16 Nisan 2017 yılında halk tarafından vize verilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş sağlanmış olacak. Parlamenter sistem de kapanmış olacak. 2 Mayıs 1920 tarihinde TBMM Hükümeti’nden bu yana var olan Başbakanlık makamı tarih olacak.

*HÜKÜMET KRİZİ YAŞANMAYACAK

Yeni sistem Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin sonuçları açıklaması ve cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin yemin etmesiyle başlayacak. Bu geçiş sürecinde herhangi bir hükümet krizi yaşanmayacak. Yeni sistemle ilgili aciliyeti olan düzenlemeler daha önce Meclis’te kabul edilen ve hükümete verilen yetki kararnamesi ile yapılacak.

*BAKANLIKLAR BİRLEŞTİRİLİYOR

Yeni sistem yeni kabine kurulana kadar mevcut hükümet ise görevini sürdürecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında bürokraside de köklü değişiklikler yapılacak. Bazı bakanlıklar birleştirilecek. Ekonomi ile ilgili bakanlıklar tek çatı altında toplanacak.

*TEK TUŞ DÖNEMİNE GİRİLECEK

Yeni dönemde vatandaşın işini kolaylaştıracak yeni uygulamalar da hayata sokulacak. Hayatın her alanında e-devlet kullanılacak. Tek tuşla bütün işlemler internet ortamında e-devlet üzerinden yapılacak. Böylece bürokrasi sadeleştirilmiş olacak.

#Kastamonu Seçim sonuçları
#Kastamonu seçim 2018
#genel seçim Kastamonu 2018
#seçim sonuçları Kastamonu
#Kastamonu milletvekili genel seçim sonuçları
#Kastamonu genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce