|

Kastamonu'da kar yağışı! Kastamonu hava durumu

Kastamonu'da yılın ilk karı yağdı. Kastamonu'da sabaha karşı dağ köylerinde kar yağışı başladı. Özellikle Kastamonu-Ilgaz Dağı arasında yağan kar, sabah saatlerinde yerini karla karışık yağmura bıraktı. Peki Kastamonu'da önümüzdeki günlerde hava durumu nasıl olacak?

Yeni Şafak
11:46 - 1/11/2016 mardi
Güncelleme: 08:49 - 1/11/2016 mardi
Diğer

Kastamonu hava durumu haberimizde.Kastamonu'da yılın ilk karı yağdı. Kastamonu'da sabaha karşı dağ köylerinde kar yağışı başladı. Özellikle Kastamonu-Ilgaz Dağı arasında yağan kar, sabah saatlerinde yerini karla karışık yağmura bıraktı. Kar, Ilgaz Dağı eteklerinde kartpostallık görüntüler oluştururken, trafik akışını aksatmadı. Yetkililer kar ve karla karışık yağmurun aralıklarda devam edeceğini belirtti.




Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul ve Kayseri çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Zonguldak, Bartın, Rize çevreleri, Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun doğu ve güneydoğusunda kuvvetli; Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.



Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.


Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/sa), Kıyı Ege ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor.





#Kastamonu'da kar yağışı
#Kar yağışı
#Kastamonu
#Kastamonu hava durumu
il y a 7 ans