|

Kayseri Referandum Sonuçları Kayseri Seçim Sonucu

Kayseri 16 Nisan Referandum Kayseri seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Kayseri ilinde evet mi hayır mı çıktı? Kayseri Referandum seçim sonuçları Yenişafak Kayseri seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Kayseri referandum sonuçları
Kayseri referandum sonuçları

Referandum Sonuçları, 16 Nisan 2017 günü Kayseri ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Kayseri referandum sonuçları da sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Kayseri ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Kayseri Cumhurbaşkanlığı sistemi için Kayseri ne diyor? İşte tüm detaylarıyla Kayseri 16 Nisan 2017 Referandum Seçim sonuçları sayfamız!

Kayseri, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık 14. şehridir. 2016 yılı itibarı ile 1.358.950 nüfusa sahiptir. Akkışla, Bünyan, Develi, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı, Talas, Özvatan, Felahiye ve Yeşilhisar olmak üzere 16 ilçeden oluşmaktadır. Ankara ve Konya'dan sonra İç Anadolu'nun üçüncü büyük kenti ve sanayi merkezidir.

Orta Kızılırmak Bölümünde, Erciyes Dağı'nın eteklerinde bir ildir. Kuzey ve kuzeybatıda Yozgat, kuzey ve kuzeydoğuda Sivas, doğuda Kahramanmaraş, güneyde Adana, güneybatıda Niğde, batıda ise Nevşehir illeriyle çevrilidir. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri (eski Mazaka, Kaisareia), klasik çağlarda Kapadokya adı verilen bölgededir. Kızılırmak'ın güneyinde bulunan bu bölge, Tuz Gölü'nden Fırat nehrine kadar uzanır. İpek Yolu buradan geçer. Bölge, pek çok uygarlığın beşiği olmuştur.


#Kayseri Seçim sonuçları
#Kayseri seçim 2017
#referandum Kayseri 2017
#referandum seçim sonuçları Kayseri
#Kayseri referandum sonuçları
#Kayseri evet hayır oranı
7 yıl önce