|

Kayseri Seçim 2018 Genel Seçim Sonuçları

Seçim 2018 Kayseri Seçim Sonuçları ne durumda? 24 Haziran 2018'de sonuçlarda hangi partiler öne geçti Kayseri ilinde partilerin oy oranları ve sıralamaları değişti mi? Kayseri Genel Seçim sonuçları en hızlı şekilde Yenişafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 10:13 - 18/06/2018 Pazartesi
Diğer
24 Haziran Kayseri seçim sonuçları haberimizde.
24 Haziran Kayseri seçim sonuçları haberimizde.

Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili sonuçları Kayseri ve diğer illerde durum ne oldu? Heyecanla beklenen Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Kayseri seçmeni nasıl bir karar verdi? Diğer iller gibi Kayseri seçim sonuçları da heyecanla bekleniyordu. Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Kayseri ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği kim, ne kadar milletvekili çıkardı? Türkiye'nin yeni döneminin Cumhurbaşkanı kim oldu? 27. dönem Kayseri milletvekilleri kimler oldu? İşte tüm detaylarıyla Kayseri Seçim sonuçları sayfamız!

Kayseri, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık 14. şehridir. 2016 yılı itibarı ile 1.358.950 nüfusa sahiptir. Akkışla, Bünyan, Develi, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı, Talas, Özvatan, Felahiye ve Yeşilhisar olmak üzere 16 ilçeden oluşmaktadır. Ankara ve Konya'dan sonra İç Anadolu'nun üçüncü büyük kenti ve sanayi merkezidir.[2]

Orta Kızılırmak Bölümünde, Erciyes Dağı'nın eteklerinde bir ildir. Kuzey ve kuzeybatıda Yozgat, kuzey ve kuzeydoğuda Sivas, doğuda Kahramanmaraş, güneyde Adana, güneybatıda Niğde, batıda ise Nevşehir illeriyle çevrilidir. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri (eski Mazaka, Kaisareia), klasik çağlarda Kapadokya adı verilen bölgededir. Kızılırmak'ın güneyinde bulunan bu bölge, Tuz Gölü'nden Fırat nehrine kadar uzanır. İpek Yolu buradan geçer. Bölge, pek çok uygarlığın beşiği olmuştur.

Yurt dışındaki Türk seçmenler sandık başında

Kazakistan'daki Türk seçmenler, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Astana, Almatı ve Aktau kentlerinde sandık başına gitmeye başladı.

Başkent Astana'daki Türk vatandaşları, Türkiye'nin Astana Büyükelçiliğinde oyunu kullanırken, Almatı ve Aktau'da seçmenler konsolosluk binalarında oy veriyor.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) verilerine göre, Astana Büyükelçiliği bünyesinde bin 641, Almatı Başkonsolosluğunda 2 bin 578 ve Aktau Başkonsolosluğunda da 348 seçmen bulunuyor.

Seçmenler, 16-17 Haziran tarihlerinde yerel saatle 09.00-21.00 arasında oy kullanabilecek.

#Kayseri Seçim sonuçları
#Kayseri seçim 2018
#genel seçim Kayseri 2018
#seçim sonuçları Kayseri
#Kayseri milletvekili genel seçim sonuçları
#Kayseri genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce