|

Kilis Milletvekilleri 24 Haziran 2018 AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti

Kilis 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Kilis ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Kilis milletvekilleri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 10:14 - 20/06/2018 Çarşamba
Diğer
Heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı.
Heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı.

Seçim sonuçları Kilis ve diğer illerde nasıl sonuçlandı? Heyecanla beklenen Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Kilis seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte Kilis ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği kim, ne kadar milletvekili çıkardı?

Kilis AK Parti Milletvekili adayları

Mustafa Hilmi Dülger

Ahmet Salih Dal

Kilis MHP Milletvekili adayları

HASAN MISIRLIGİL

ABDULLAH ALPDAĞ

Kilis CHP Milletvekili adayları

Ali Tuna

Mehmet Ali Ağcabay

Kilis İP Milletvekili adayları

Muhammet Balcı

Dilek Akköz

Kilis

Kilis; Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan, Suriye ile komşu bir sınır ilidir.

İllin doğu, batı ve kuzeyinde Gaziantep, güneyinde ise Suriye yer almaktadır. Gaziantep'e 58 km uzaklıkta olan Kilis, Suriye sınırına ise 10 km uzaklıktadır. Kilis'ten geçen yol Türkiye sınırlarının ötesinde Azez'den geçtikten sonra Suriye'nin Halep şehrine ulaşır. İl merkezi doğudan batıya doğru uzanan Resul Osman dağı eteklerinde kurulu olup güneye doğru inildikçe düz arazilere inen fazla engebeli olmayan bir sahada yer almaktadır. İlin kuzeyinde yer alan ve doğudan batıya uzanan dağlar arasında kuru dereler ve birkaç küçük akarsu bulunmaktadır. Genellikle kıraç arazilerin yer aldığı bu dağların etekleri ve üst kısımlarında tarıma elverişli araziler bulunmaktadır.

İlin güneydoğu ve sınır şeridi boylarında özellikle bağcılık ve zeytincilik çok gelişmiş ve tarıma elverişli araziler bulunmaktadır. Kırsal kesiminde yaşayan insanlar geçimini tarıma dayalı olarak sağlamaktadır.

İl sınırları 38 derece 27' ve 38 derece 01' boylamları ile 36 derece 38' ve 37 derece 32' arasında bulunan Kilis ilinin yüzölçümü 1.428 km² dir.

İldeki başlıca çaylar; Afrin Çayı, Sunnep Çayı, Sabun Suyu Çayı ve Balık Suyu Çayları olup bu çayların geçtiği arazilerde sulu tarım yapılabilmektedir. Kilis ilinin %12,2 si orman ve fundalık arazi %69,3 ü tarım alanı %7,7 si çayır ve mera arazisi %10,6 sı tarım dışı araziden oluşmaktadır.

Kilis 10 Haziran 1995 yılında Yalova ve Karabük'le beraber il olmuştur. Plaka 79 rakımı ise 643'tür. İlçeleri Elbeyli, Polateli ve Musabeyli olmak üzere üç tanedir.

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 4 İlçe, 4 belediye, bu belediyelerde 88 mahalle ve ayrıca 137 köy vardır.

Kilis ilinin, Gaziantep ve Halep ile benzerliği çok fazladır. Ev yapıları, yemek kültürleri vb. özellikleri birbirlerine çok benzemektedir.

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Kilis Milletvekilleri
#Kilis Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce