|

Kilitli Personel Dolapları Güvenli Mi?

Kilitli personel soyunma dolapları güvenli mi? Sizler de bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, kilit sistemi bulunduran personel dolapları hakkında detaylı bilgiler sunduğumuz bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

19:56 - 12/12/2020 Cumartesi
Güncelleme: 20:17 - 16/03/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Genel olarak bakıldığında personel için üretilen soyunma dolapları, farklı kilit sistemleri ile karşımıza çıkar. Bazılarında yalnızca asma kilit, bazılarında ise yalnızca şifreli kilit sistemi bulunur. Böyle bir durumda ise akla ilk gelen sorunlardan biri hangi kilit sisteminin daha güvenli olduğu şeklindedir.

Kilitli personel dolapları, işletme ve şirket çalışanlarının kıyafet değişimi yaptığı ya da özel eşyalarınıza muhafaza ettiği dolaplar arasında yer alır. Bu dolaplarda eşyalar güvenli bir şekilde muhafaza edildiği için çok fazla tercih edilir. Dolaplar içerisinde saklanan eşyalar çoğu zaman kıyafetler olarak görülse de diğer özel eşyalar dolaplar da hassasiyetle muhafaza edilenler arasında yer alır.

Kilitli Personel Dolaplarının Özellikleri Nasıl Olmalı?
Kilitli personel soyunma dolaplarında tam güvenlik sağlamak için bazı özelliklere sahip olmasında fayda vardır. Ayrıca her dolap sadece kendi kilit sisteminin dayanıklı ya da sağlam olması ile güvenilir hale gelmez. Bu nedenle kilit sisteminin yanında dolabın kendi yapısının da güven sağlanması önemlidir. Yani genel olarak bakılırsa dolap ve kilit sistemi güvenirlik açısından bir bütün sağlar. Peki, kilitli
soyunma dolabı
özellikleri nasıl olmalıdır? daha yakından bakalım.

• Kilitli personel dolaplarında istenen bir güvenlik sağlamak için çelik malzemeden üretilmesi önemlidir.

• Bunun yanında dolaplarda asma kilit yerine şifre kilit sistemi olmasında yarar vardır.

• Sağlamlık açısından belirli kalınlıklarda üretilmesi gerekir. DKP sac kalınlığı bu konuda önemli bir konumda yer alır.

• Ayrıca kilitli personel dolaplarında belirli bir raf düzeni olması eşyaların daha sağlıklı bir şekilde yerleştirilmesi açsından önem arz eder.

• Bunun yanında kilit sisteminin güçlü olması kolay şifrelerin kırılmasının önüne geçer.

Kilitli Personel Dolaplarının Önemi

Kilitli personel dolaplarının çalışanlar açısından önemli bir yere sahip olduğunu söylemek doğru olur. Çünkü her birey günlük hayatta kendine özel eşyalara sahiptir. Bu durum özellikle kadınlarda daha fazla görülür. Kadınlar yapıları gereği her ay düzenli olarak karşılaştıkları döngü nedeniyle, erkeklere göre daha hassas ve özel eşyalara sahip olabilir. Böyle bir durumda ise kilitli personel dolaplarının önemi daha da artar.

Tabi bunların yanı sıra erkeklerin de farklı şekillerde özel eşyalarını muhafaza etmesi gereken durumların da olduğu belirtmek mümkündür. Yani kadın ve erkek özelinde kilitli personel dolapları, kullanım amacına bağlı olarak kişiye özel eşyaların güvenli bir şekilde saklanmasında vazgeçilmezler arasında yer alır.

Kilitli Personel Dolapları Çelik mi Yoksa Ahşap Mı Olmalıdır?

Ahşap personel dolapları genelde dekoratif açıdan daha fazla göze hitap etse de son yıllarda üretilen çelik soyunma dolabı, hem görünüş hem de dayanıklılık açısından ahşap dolapların yerini almaya başlamıştır. Çelik personel dolapları, DKP sacdan üretilir ve bu sayede daha sağlam ve dayanıklı bir yapı ortaya koyar. Ayrıca çelik dolaplarda bulunan kilit sistemleri daha güvenlidir. Bu nedenle son zamanlarda çok sayıda çalışanı olan işletme ya da şirketler tercihlerini standart soyunma dolabı modelinden yana kullanmaktadır. Çelik dolaplar, aynı zamanda hijyen açısından da pek çok avantajı beraberinde getirir. Çünkü nemli ve ıslak ortamlarda ahşap personel dolapları, bakterilerin üremesi açısından daha uygun bir ortam oluşturur. Ancak çelik dolaplarda aynı şey geçerli değildir. Gökerler ülkemizde ürettiği çelik personel soyunma dolapları ve metal ranza ürünleriyle ülkemizdeki önemli üreticiler arasında yer alıyor.

#kilitli dolap
#güvenlikli dolap
#personel dolabı
3 yıl önce