|

Kırklareli’nde FETÖ/PDY soruşturmasında flaş gelişme

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, Kırklareli 1. ve 2. Ağır Ceza mahkemelerine 32 ayrı dosyadan kamu davası açıldığı bildirildi.

Yeni Şafak
17:58 - 1/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:20 - 1/03/2017 Çarşamba
IHA
Kırklareli’nde FETÖ/PDY soruşturması
Kırklareli’nde FETÖ/PDY soruşturması

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, Kırklareli 1. ve 2. Ağır Ceza mahkemelerine 32 ayrı dosyadan kamu davası açıldığı bildirildi. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Bu dosyalarda toplam sanık sayısı 252'dir. Bunların 121'i tutuklu, 131'i ise tutuksuz olarak yargılanmaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca son 1 hafta içerisinde aralarında doktor, iş adamı, polis ve öğretim görevlisinin de bulunduğu toplam 21 kişi hakkında gözaltı işlemi gerçekleştirilmiş, bunlardan 10 kişi yakalanarak sevk edildikleri Kırklareli Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği tarafından tutuklanmıştır. 11 kişinin ise yakalama çalışmaları sürdürülmektedir" denildi.



"53 askeri personel hakkında da ek takipsizlik kararı verilmiştir" -

16 tutuklu hakkında kamu davasının açıldığı belirten açıklamada, "Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılamasına başlanılan Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli 38'i tutuklu 81 sanık ile ilgili olarak bugün itibariyle duruşmanın 7'nci oturumu yapılmış olup, 8'inci oturum 3 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personeli ile ilgili olarak aralarında eski tugay komutanı B.K.'nın da bulunduğu 16 tutuklu hakkında Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına kamu davası açılmış, aynı dosya ile ilgili olarak 53 askeri personel hakkında da ek takipsizlik kararı verilmiştir. Soruşturma ve yargılamalar hukuka uygun, adil, hızlı ve şeffaf bir şekilde devam etmektedir" bilgilerine yer verildi.

#Kamu davası
#FETÖ/PDY soruşturması
#Kırklareli
7 yıl önce