|

Kırşehir Referandum Sonuçları Kırşehir Seçim Sonucu sorgula

Kırşehir 16 Nisan Referandum Kırşehir seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Kırşehir ilinde evet mi hayır mı çıktı? Kırşehir Referandum seçim sonuçları Yenişafak Kırşehir seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Kırşehir referandum sonuçları
Kırşehir referandum sonuçları

Referandum Sonuçları, 16 Nisan 2017 günü Kırşehir ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Kırşehir referandum sonuçları da sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Kırşehir ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Kırşehir Cumhurbaşkanlığı sistemi için Kırşehir ne diyor? İşte tüm detaylarıyla Kırşehir 16 Nisan 2017 Referandum Seçim sonuçları sayfamız!

Kırşehir, Türkiye Cumhuriyeti'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir.

1867 yılında bucak, 1869 yılında ilçe, 1870 yılında sancak olmuş, Avanos, Keskin ve Mecidiye (Çiçekdağı) ilçeleri Kırşehir'e bağlanmıştır. 1921 yılında bağımsız mutasarrıflık, 1924 yılında il olan Kırşehir'e Avanos, Çiçekdağı, Hacıbektaş, Mucur ilçeleri bağlanmıştır. 1944 yılında ilçe olan Kaman, Kırşehir'e bağlanmıştır.

20 Temmuz 1954 tarihinde Osman Bölükbaşı'yı tekrar milletvekili seçtiği için Kırşehir ilçe yapıldı (Adnan Menderes konuyla ilgili Meclis'te 'Türkiye’nin hiçbir vilayetinde yüzde 3’ten fazla oy almayan bir partiye mensup milletvekilini iki seçimde de seçen Kırşehir’in, bir içtimai ve siyasi bünye itibarıyla anormallik göstermekte olduğunu inkâr etmek mümkün değildir; evet, biz açık konuşuruz’ şeklinde konuşmuş ve Osman Bölükbaşı da cevaben; "Vilayeti kaldırdınız, bizi de kaldırın da zulmünüz tamam olsun" demiştir). Nevşehir il, Kırşehir de Nevşehir iline bağlı bir ilçe haline getirilmiş; Çiçekdağı ilçesi Yozgat'a, Kaman Ankara'ya, Hacıbektaş, Mucur ve Avanos da Nevşehir'e bağlanmıştır.

Kırşehir, 1 Temmuz 1957'de Adnan Menderes hükûmeti tarafından tekrar il hâline getirilmiş ve Yozgat'ın Çiçekdağı, Ankara'nın Kaman ve Nevşehir'in Mucur ilçeleri tekrar dâhil edilmiştir.

#Kırşehir Seçim sonuçları
#Kırşehir seçim 2017
#referandum Kırşehir 2017
#referandum seçim sonuçları Kırşehir
#Kırşehir referandum sonuçları
#Kırşehir evet hayır oranı
7 yıl önce