|

Kırşehir'de terör operasyonu

Kırşehir'de, terör örgütü PYD/YPG üyesi olduğu öne sürülen kişi yakalandı.

Yeni Şafak
18:50 - 10/09/2016 samedi
Güncelleme: 15:53 - 10/09/2016 samedi
AA

Kırşehir'de, terör örgütü PYD/YPG üyesi olduğu öne sürülen kişi yakalandı.



Edinilen bilgiye göre, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kırşehir- Kırıkkale karayolu Ortaköy yol kavşağında yaptıkları uygulamada, Kahramanmaraş'tan Ankara'ya giden bir yolcu otobüsünü durdurdu.



Otobüste yapılan incelemede hareketlerinden şüphelenilen Agit Y'nin kimlik kontrolü yapıldı. Kontrolde, hakkında yakalama kararı bulunduğu tespit edilen Agit Y. (23), gözaltına alındı.



Agit Y'nin çantasında yapılan aramada YPG'yi simgeleyen bez parçası, terör örgütü yanlısı dergi ve kitaplar ile cep telefonunda çeşitli dokümanlar ve fotoğraflar ele geçirildi.



Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen Agit Y, tutuklandı.



Yüksekova-Dağlıca kırsalına Hava Harekatı ile 5 hedef imha edildi


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari, Yüksekova-Dağlıca kırsalına düzenlenen havöa harekatı ile 5 hedefin imha edildiğini açıkladı. Aktütün-İkiyaka dağları arasında ise Silahlı Bayraktar İHA ile düzenlenen hava harekatında 5 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.


TSK'dan yapılan açıklamada, 10 Eylül 2016 tarihinde 11.29-12.16 saatleri arasında Hakkâri/Yüksekova-Dağlıca kırsalında, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği belirtilerek bölgede tespit edilen 5 hedefin ateş altına alınarak imha edildiği kaydedildi. Hasar zayiat çalışması sürdürüldüğü vurgulandı.


Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri bildirildi.


Aktütün-İkiyaka Dağları arasında Silahlı Bayraktar İHA Harekatı


Öte yandan, 10 Eylül 2016 tarihinde, Aktütün-İkiyaka dağları arasında kalan bölgede saat 10:15'te anlık alınan bir istihbaratın sonucunda Silahlı Bayraktar İHA ile düzenlenen hava harekatında 5 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.


#Kırşehir
#Kırşehir'de terör operasyonu
il y a 8 ans