|

Kırşehir'deki FETÖ/PDY davasından gelişmeler

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, iş yerinde "himmet" paraları bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yeni Şafak
17:24 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 17:37 - 28/02/2017 Salı
AA
Kırşehir'deki FETÖ/PDY davasından gelişmeler
Kırşehir'deki FETÖ/PDY davasından gelişmeler

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, iş yerinde "himmet" paraları bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ö.F.E. ile avukatı katıldı. İddianamedeki suçlamaları kabul etmeyen sanığa, Bank Asya'da kendisi, eşi ve çocuğu adına açılan hesaplardaki hareketlilik soruldu.



Mahkeme heyetinin, hesabındaki 23 bin, 70 bin, 136 bin ve 410 bin liranın ne amaçla kullanıldığını sorması üzerine Ö.F.E, Kırşehir'de ticari faaliyette bulunduğunu, farklı zamanlarda ödemeleriyle ilgili para yatırılmış ya da çekilmiş olabileceğini söyledi. Sanık, Bank Asya'nın dışında başka bankalarda da hesabı olduğunu, iş yerine yakınlığı nedeniyle bu bankayı daha sık kullandığını ileri sürdü.



FETÖ ile irtibatlı oldukları için yargılanan bazı sanıklarla iki ayrı ilde toplantılara katılması ile ilgili soruya ise Ö.F.E, İstanbul merkezli bir şirketin Kırşehir bayiliğini yaptığı dönemde bu toplantılara katıldığını, iş yerinin örnek seçilmesi nedeniyle de konuşmacı olarak bulunduğunu iddia etti. Duruşmada, bilgisayar programcısı İ.K. de tanık olarak dinlendi. FETÖ ile irtibatı nedeniyle kapatılan Kırşehir Ahi İşadamları Derneği'ne 3 ay süre ile üye olduğunu belirten İ.K, sanığı da bu sürede tanıdığını, Ö.F.E'nin iş yerinde polisin bulduğu bir USB içindeki bilgilerin kurtarılmasına yardımcı olduğunu ve emniyete teslim ettiğini söyledi.



Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Nisan'a erteledi. Kırşehir'de, FETÖ soruşturması kapsamında, arama yapılan bir çiğ köfte dükkanının deposunda, "himmet" adı altında toplandığı iddia edilen 28 bin lira ile çok sayıda çek ve senet bulunmuş, gözaltına alınan iş yerinin sahibi Ö.F.E, tutuklanmıştı.



#Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi
#Kırşehir'deki FETÖ/PDY davası
#FETÖ/PDY davası
#Kırşehir
7 yıl önce