|

Kocaeli Milletvekilleri 24 Haziran 2018 AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti milletvekilleri belli oldu

Kocaeli 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Kocaeli ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Kocaeli milletvekilleri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 09:21 - 19/06/2018 Salı
Diğer
Heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı.
Heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı.

Seçim sonuçları Kocaeli ve diğer illerde nasıl sonuçlandı? Heyecanla beklenen Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Kocaeli seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte Kocaeli ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği kim, ne kadar milletvekili çıkardı? Detaylar haberimizde.

Kocaeli AK Parti Milletvekili adayları

Fikri Işık

İlyas Şeker

Radiye Sezer Katırcıoğlu

Mehmet Akif Yılmaz

Sami Çakır

Cemil Yaman

Emine Zeybek

Hakan Höbek

Ufuk Ekinci

Osman Tüfekçi

Elifnur Bayram

Enver Zengin

Hayrettin Deniz

Kocaeli MHP Milletvekili adayları

Saffet Sancaklı

Hilal Elmas

Alperen Şakacı

Ertan Yılmaz

İbrahim İnanç Çakıroğlu

Serkan Kural

Gamze Can

Vedat Akbulut

Kübra Gündoğdu

Tolga Öztürk

Dursun Furunci

Gürbüz Aslan

Zeynep Ada

Kocaeli CHP Milletvekili adayları

Fatma Kaplan Hürriyet

Haydar Akar

Tahsin Tarhan

Mühip Kanko

Osman Anıl Acurman

Ebru Küçükaydın

Yeşim Akpınar

Orkun Utkubaş

İsmail Demir

Mehmet Tamer Solakoğlu

Sezer Nilgün Aydın

Tuğman Kayalı

Zeynep Çiğdem Canbaz

Kocaeli İP Milletvekili adayları

Lütfü Türkkan

Ali Türkşen

Harun Demirkaya

Ruhittin Sönmez

Dijle Akın

Adil Gülez

Ahmet Yeşil

Fuat Berna

İbrahim Ömer Toyran

Renan Kıran

Ayşegül Babacan

Alper Bircanoğlu

Ayla İlgün

Kocaeli

Kocaeli ili, Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli Bölümü'nde, 29° 22'—30° 21' doğu boylamı, 40° 31'—41° 13' kuzey enlemi arasında yer alır. Doğu ve güneydoğusunda Sakarya, güneyinde Bursa illeri, batısında Yalova ili, İzmit Körfezi, Marmara Denizi ve İstanbul ili, kuzeyde de Karadeniz'le çevrilidir. İl merkezi İzmit'in doğusundan geçen 30° doğu boylamı Türkiye saati için esas kabul edilir. Kocaeli ilinin yüzölçümü 3.505 km2'dir. Asya ile Avrupa'yı birleştiren önemli bir yol kavşağında bulunmakta­dır. Doğal bir liman olan İzmit Körfezi işlek bir deniz yoludur. İlin kuzeybatı yüzündeki İstanbul il sınırı, Darıca ile İstanbul arasında akan Kemiklidere'nin doğusundan geçer. Güneybatıda İstanbul-Kocaeli sınırı İzmit Körfezi'nin karşı kıyısında Yalova topraklarıyla son bulur. Bursa sınırını Samanlı Dağları'nın tepelerinden geçen hat oluşturmaktadır.

Ovalar ve platolar

İlde çok sayıda küçük dere vadisi vardır. Ovalar genellikle akarsuların yığıntılarıyla oluşmuş küçük alüvyal düzlükler niteliğindedir. Karadeniz'e dökülen akarsuların oluşturduğu vadiler, Kocaeli Yarımadası'nın yeni bir biçim almasına yol açan tektonik hareketlerin öncesinde ortaya çıkmış, buna karşılık Marmara Denizi'ne dökülen akarsu vadileri bu hareketlerin sonrasındadır.

Kocaeli Yarımadası'nın bugünkü biçimi, İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü gibi tektonik çöküntüler, Karadeniz gibi çanaklaşmalar ve deniz yüzeyindeki değişmelerle belirlenmiş yarımadanın kıyı kesimlerinde denize taraçalar oluşmuştur. Bu arada akarsuların aşağı çığırlarında da genişleyen alüvyal dolgu tabakalar ve kıyı birikim kuşakları oluşmuştur. Daha önce de belirtildiği gibi yarımadadaki su bölümü çizgisi, İzmit Körfezi'ne çok yakın bir kesimden geçmektedir.

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Kocaeli Milletvekilleri
#Kocaeli Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce