|

Kocaeli Referandum Sonuçları 2017 Kocaeli seçim sonuçları!

Referandum Sonuçları 2017 Kocaeli Sonuçları. 16 Nisan 2017 İşte evet hayır oranları. Kocaeli 16 Nisan Referandumunda sonuçlar ne durumda?. İşte Kocaeli referandum sonuçları evet hayır oranları

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Kocaeli Referandum Sonuçları 2017 Kocaeli seçim sonuçları!
Kocaeli Referandum Sonuçları 2017 Kocaeli seçim sonuçları!

Referandum seçim sonuçları 2017 Kocaeli sonuçları sabırsızlıkla bekleniyordu. Türkiye ve Kocaeli için en çekişmeli seçimlerden biri oldu. Kocaeli halkı erkenden kalkıp sandığa gitti. Birçok parti hayır çatısında birleşirken Ak Parti ve MHP evet çatısında birleşti. Kocaeli' evet hayır oranı ne olacak? Referandum Sonuçları Kocaeli' evet hayır oranı tüm detaylarıyla Kocaeli seçim sayfamızda!

Kocaeli ili, Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli Bölümü'nde, 29° 22'—30° 21' doğu boylamı, 40° 31'—41° 13' kuzey enlemi arasında yer alır. Doğu ve güneydoğusunda Sakarya, güneyinde Bursa illeri, batısında Yalova ili, İzmit Körfezi, Marmara Denizi ve İstanbul ili, kuzeyde de Karadeniz'le çevrilidir. İl merkezi İzmit'in doğusundan geçen 30° doğu boylamı Türkiye saati için esas kabul edilir. Kocaeli ilinin yüzölçümü 3.505 km2'dir. Asya ile Avrupa'yı birleştiren önemli bir yol kavşağında bulunmakta­dır. Doğal bir liman olan İzmit Körfezi işlek bir deniz yoludur. İlin kuzeybatı yüzündeki İstanbul il sınırı, Darıca ile İstanbul arasında akan Kemiklidere'nin doğusundan geçer. Güneybatıda İstanbul-Kocaeli sınırı İzmit Körfezi'nin karşı kıyısında Yalova topraklarıyla son bulur. Bursa sınırını Samanlı Dağları'nın tepelerinden geçen hat oluşturmaktadır.

Ovalar ve platolar:

İlde çok sayıda küçük dere vadisi vardır. Ovalar genellikle akarsuların yığıntılarıyla oluşmuş küçük alüvyal düzlükler niteliğindedir. Karadeniz'e dökülen akarsuların oluşturduğu vadiler, Kocaeli Yarımadası'nın yeni bir biçim almasına yol açan tektonik hareketlerin öncesinde ortaya çıkmış, buna karşılık Marmara Denizi'ne dökülen akarsu vadileri bu hareketlerin sonrasındadır.

Kocaeli Yarımadası'nın bugünkü biçimi, İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü gibi tektonik çöküntüler, Karadeniz gibi çanaklaşmalar ve deniz yüzeyindeki değişmelerle belirlenmiş yarımadanın kıyı kesimlerinde denize taraçalar oluşmuştur. Bu arada akarsuların aşağı çığırlarında da genişleyen alüvyal dolgu tabakalar ve kıyı birikim kuşakları oluşmuştur. Daha önce de belirtildiği gibi yarımadadaki su bölümü çizgisi, İzmit Körfezi'ne çok yakın bir kesimden geçmektedir.


#Kocaeli evet hayır oranları
#Referandum Kocaeli seçim 2017
#16 nisan Kocaeli referandum
#referandum sonuçları Kocaeli
#Kocaeli seçim sonuçları 2017
7 yıl önce