|

Kocaeli Referandum Sonuçları Kocaeli Seçim Sonucu

Kocaeli 16 Nisan Referandum Kocaeli seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Kocaeli ilinde evet mi hayır mı çıktı? Kocaeli Referandum seçim sonuçları Yenişafak Kocaeli seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Kocaeli referandum sonuçları
Kocaeli referandum sonuçları

Referandum Sonuçları, 16 Nisan 2017 günü Kocaeli ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Kocaeli referandum sonuçları da sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Kocaeli ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Kocaeli Cumhurbaşkanlığı sistemi için Kocaeli ne diyor? İşte tüm detaylarıyla Kocaeli 16 Nisan 2017 Referandum Seçim sonuçları sayfamız!

Kocaeli ili, Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli Bölümü'nde, 29° 22'—30° 21' doğu boylamı, 40° 31'—41° 13' kuzey enlemi arasında yer alır. Doğu ve güneydoğusunda Sakarya, güneyinde Bursa illeri, batısında Yalova ili, İzmit Körfezi, Marmara Denizi ve İstanbul ili, kuzeyde de Karadeniz'le çevrilidir. İl merkezi İzmit'in doğusundan geçen 30° doğu boylamı Türkiye saati için esas kabul edilir. Kocaeli ilinin yüzölçümü 3.505 km2'dir. Asya ile Avrupa'yı birleştiren önemli bir yol kavşağında bulunmakta­dır. Doğal bir liman olan İzmit Körfezi işlek bir deniz yoludur. İlin kuzeybatı yüzündeki İstanbul il sınırı, Darıca ile İstanbul arasında akan Kemiklidere'nin doğusundan geçer. Güneybatıda İstanbul-Kocaeli sınırı İzmit Körfezi'nin karşı kıyısında Yalova topraklarıyla son bulur. Bursa sınırını Samanlı Dağları'nın tepelerinden geçen hat oluşturmaktadır.

Ovalar ve platolar

İlde çok sayıda küçük dere vadisi vardır. Ovalar genellikle akarsuların yığıntılarıyla oluşmuş küçük alüvyal düzlükler niteliğindedir. Karadeniz'e dökülen akarsuların oluşturduğu vadiler, Kocaeli Yarımadası'nın yeni bir biçim almasına yol açan tektonik hareketlerin öncesinde ortaya çıkmış, buna karşılık Marmara Denizi'ne dökülen akarsu vadileri bu hareketlerin sonrasındadır.

Kocaeli Yarımadası'nın bugünkü biçimi, İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü gibi tektonik çöküntüler, Karadeniz gibi çanaklaşmalar ve deniz yüzeyindeki değişmelerle belirlenmiş yarımadanın kıyı kesimlerinde denize taraçalar oluşmuştur. Bu arada akarsuların aşağı çığırlarında da genişleyen alüvyal dolgu tabakalar ve kıyı birikim kuşakları oluşmuştur. Daha önce de belirtildiği gibi yarımadadaki su bölümü çizgisi, İzmit Körfezi'ne çok yakın bir kesimden geçmektedir.

Kocatepe Camii’nde şehit polisler için mevlit okutuldu

Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Kocatepe Camii’nde şehit polisler için mevlit okutuldu.Başkent’te, Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kocatepe Camii’nde şehit polisler için mevlit okutuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen mevlit programına, emniyet mensupları, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kocatepe Camii’nde düzenlenen programda, Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı ile Yunus Koçan ve Kocatepe Camii İmam Hatibi Nebi Yaşar ile Mehmet Atıcı Kur’an-ı Kerim okudu. Şehit polis ve güvenlik güçleri için yapılan duaların ardından cami çıkışında vatandaşlara lokum ve gül suyu ikram edildi.

#Kocaeli Seçim sonuçları
#Kocaeli seçim 2017
#referandum Kocaeli 2017
#referandum seçim sonuçları Kocaeli
#Kocaeli referandum sonuçları
#Kocaeli evet hayır oranı
7 yıl önce