|

Kol bacak estetiği

Vücudumuzun diğer bölgelerinde olduğu gibi bacak, kol ve popo bölgesindeki istenmeyen görüntüler ve deformasyonlar kişiler için problem yaratmaktadır.

Yeni Şafak ve
21:09 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 18:21 - 17/08/2016 Çarşamba
Diğer

Vücuttaki ahengi ve simetriyi sağlayarak estetik bir görünüm kazanmak için bu kol, bacak ve popo estetiği yapılmaktadır. Yaşlılık, kilo alıp verme ve yer çekimine bağlı olarak ortaya çıkan deformasyonlar sonucunda kol, bacak ve popo bölgelerinde sarkmalar meydana gelir. Vücut zaman içerisinde olumsuzluklardan etkilenir ve deri elastikliğini kaybeder. Tüm bunları düzeltmek için kullanılan estetik işlemler, kişinin daha güzel görünmesine ve kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olur.



Kol ve bacak estetiği


Kol ya da bacak iç yüzeyindeki derinin yağ miktarı ve sarkma oranı değerlendirilir. Operasyon sonucunda kalacak iz ile ilgili hataya bilgi verilir. Deri kalitesinin iyi olduğu sadece yağ miktarının fazla olduğu durumlarda liposuction yöntemi kullanılarak hastanın ihtiyacı karşılanır. Bunların yanı sıra, diz üstü bölge ile diz altı bölge arasında çap olarak kalınlık farkı mevcut ise, her ki bacak arasında kalınlık ya da şekil farkı varsa veya bacaklarda çarpık bir görünüm varsa bacak protezi kullanılarak bu sıkıntılar giderilir. Kol ya da

lokal ya da genel anestezi yöntemi ile yapılır. Deri sarkmasının az olduğu durumlarda iz sadece koltuk altında kalacak şekilde görünür. Ameliyat sonrasında korse kullanmak gerekebilir. Lokal anestezi altında yapılan ameliyat sonrasında, hasta aynı gün eve dönebilir. Genel anestezi durumunda ise hasta bir gece hastanede ya da klinikte dinlendirilir. Ameliyattan sonra hastanın bir hafta dinlenmesi yeterli olacaktır. Bacak ve

sonrasında dikişler 12 – 14 gün sonra alınır ve kişi normal hayatına geri döner.



Kalça estetiği


Kalça estetiği, günümüzde tercih edilen estetik operasyonlar arasındaki yerini almaktadır. Kalça şeklinin büyük olması ya da küçük olması kişinin vücut yapısına uymaması gibi durumlarda uygulanan bu estetik işlemi sayesinde kişi istediği kalça şekline kavuşabilmektedir.

ameliyatı genel anestezi veya epidural altında yapılır ve yaklaşık olarak 4 saat kadar sürebilir. Hasta operasyon sonrasında 1 gece hastanede kalabilir.



#güzellik
#estetik
#sağlık
8 yıl önce