|

Kolaysoft özel entegratörler toplantısına ev sahipliği yaptı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile iki ayda bir yapılan özel entegratörler toplantısının, geçtiğimiz yılın sonuncu toplantısı Ankara’da yapıldı. Kolaysoft Teknoloji A.Ş.’nin ev sahipliğinde yapılan Özel Entegratörler Kurulu 19. toplantısı, 70’e yakın katılım ile en yoğun toplantılardan birisi oldu.

Yeni Şafak
18:11 - 14/01/2019 Monday
Güncelleme: 18:13 - 14/01/2019 Monday
Diğer
fotoğraf
fotoğraf

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kolaysoft Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü Kezban Boztürk, e-Dönüşüm pazarındaki güncel gelişmeler hakkında bilgiler aktardı. Ardından toplantıya katılan özel entegratörler söz alarak, güncel durum değerlendirmesi yaptılar ve önümüzdeki döneme ilişkin değerlendirmede bulundular.

Toplantının ikinci oturumda, GİB Gelir İdaresi Grup Başkanı Abdullah Kiraz ve GİB Şube Müdürü Şahin Engin Uysal toplantıya katıldılar. GİB yetkilileri, e-Dönüşümde ve diğer projelerde çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirttiler.

Toplantı sırasında, 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle devreye alınacak iki başlığın altı özellikle çizildi. Bunlardan birincisi, e-arşiv fatura raporlarının 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle günlük rapor olarak gönderileceği oldu. İkincisi olarak, e-Defter beratının 2019 Ocak ayı itibariyle e-defter rapor beratı ile beraber gönderileceği ifade edildi. Toplantı sırasında sektörden rakamlara da değinildi. 5 milyon TL ve üzeri ciroya sahip, e-Fatura sistemine girmemiş, 60 ile 64 bin aralığında firma olduğu belirtildi. 25 milyon TL ve üzeri ciroya sahip, e-İrsaliye mükellefi sayısının 26 binin üzerinde olduğu kaydedildi.

#kolaysaoft
#e-arşiv
#teknoloji
5 years ago
default-profile-img