|

Konya haber - XC Open Yamaç Paraşütü Şampiyonası Akşehir’de başladı

Konya'nın Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) ve THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışması, sporcuların ilk uçuşlarıyla Akşehir'de başladı.

Yeni Şafak
17:55 - 13/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:12 - 13/08/2016 Cumartesi
IHA

Konya'nın Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) ve THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışması, sporcuların ilk uçuşlarıyla Akşehir'de başladı.


Yarışmaya Türkiye'nin birçok ilindeki havacılık kulüpleri, üniversitelerin havacılık toplulukları ile ferdi yarışmacılardan oluşan toplam 130 yarışmacı katılıyor. 2013 yılından bu yana Akşehir'de geleneksel hale gelen organizasyon Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından kategori 2 (cat 2) onayı ile belgelendirilip uluslararası bir boyut da kazandı. Belirli bir seviyeye gelmiş pilotlara hem yarışma ortamı, hem eğitim ortamı, hem de puanlama ve sertifika yükseltme olanağı sağlayan yarışma; Akşehir'deki konaklama, ulaşım ve sağlık imkanlarının çok iyi olması, şehrin geniş bir ovaya sahip olması nedeniyle yamaç paraşütü sporu yapanlar için elverişli bir hal alıyor. Akşehir Ekrem Çavdar Yamaç Paraşütü Kalkış Pisti'nde yapılan yarışmayı izlemeye; Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz da katıldı. Yarışmaya başlayacak olan sporculara başarılar dileyen ve onlarla sohbet eden protokol üyeleri, daha sonra sporcuların atlayışlarını izledi. Yarışma hakkında bir açıklama yapan ilçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, “Bu yıl sporcu sayısında ciddi anlamda artış olduğunu gözlemliyoruz. Akşehir tarihiyle, kültürüyle, Nasreddin Hoca'sıyla önemli bir yer. Bu arada da, Sultan Dağları'nda da sporun değişik branşlarında trekking, kaya tırmanışı ve bugün burada olduğu gibi yamaç paraşütünde de iddiası olan bir şehrimiz. Dolayısıyla bu noktada Akşehir üzerine düşen görevini üstleniyor ve sporcularımıza ev sahipliği yapıyor. Gökyüzünde, Akşehir'imizin semalarında rengarenk bir şekilde sporcularımız uçacaklar" dedi. Kaymakam Sezgin, organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkür etti.


Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, yaptığı konuşmada Akşehir'de daha önceleri sadece mesafe yarışmaları olarak bu yarışmaların yapıldığını ancak 4 yıldır yapılan yarışmalarda mesafe ve eğitim yarışması olarak ifade edilen XC Open yarışmalarının yapıldığına dikkat çekerek, “Bu yıl da yine uluslararası nitelikte olan bu yamaç paraşütü yarışmamıza Avustralya'dan da iki sporcumuz katılmış bulunmaktadır. XC Open Mesafe Eğitim Yamaç Paraşütü yarışmalarımıza, Türkiye'mizin çeşitli il ve ilçelerinden gelen toplam 130 sporcu yarışmaya katılıyor. Bu sporcular arasında 12 bayan yarışmacımız da var. Geçen yıl 74 ile 75 civarı yarışmacımız vardı, bu sene itibari ile 130 kişi sayısına ulaştık. Yarışmacılarımıza emniyetli ve başarılı uçuşlar diliyorum. Akşehir Belediyesi olarak bu organizasyon bizim için önemli. Çünkü Türkiye'de bu eğitim yarışması iklim şartları itibari ile Kayseri, Akşehir ve Denizli'de yapılabilmektedir. Bu anlamda Akşehir de önemli bir yer tutuyor. Onun için her geçen yıl, Yamaç Paraşüt Derneğimizle beraber organizasyonu büyütmeye ve daha güzel noktalara getirmek için gayret edeceğiz" diyerek katkıda bulunanlara teşekkür etti.


THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Hüdaverdi Bozdağ da, şu anda Türkiye'de Yamaç paraşütü camiasında ciddi bir konuma geldiklerini belirterek, “Bu yarışmanın devamlılığı noktasında Akşehir Kaymakamlığına, Akşehir Belediye Başkanlığına, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına, Emniyet Müdürlüğüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne, İlçe Jandarma Komutanlığına teşekkür ediyorum" dedi.


Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftçi de, Akşehir'de bu tür faaliyetlerin artırılması noktasında Ticaret ve Sanayi Odasına bir görev düştüğü zaman her zaman katkı sağlayacaklarını ifade etti.


Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz da, 4'üncüsü düzenlenen XC Open Yamaç Paraşüt yarışmasının Akşehir'de yapılmasından dolayı gururlu olduklarına değindi.


Yarışma Koordinatörü Abdullah Yıldız da, Akşehir'in önemli bir yamaç paraşüt merkezi olduğu söyleyerek, Akşehir'de yamaç paraşütü sporunun daha ileriye gideceğine inandıklarını belirtti.


Yapılan uçuşlarla Akşehir semalarını çiçek gibi değişik renklerle bezeyerek görsel bir şölen oluşturan yarışma; 14 Ağustos Pazar günü yapılacak uçuşlar ve ödül töreni ile son bulacak.

#Konya
#XC Open Yamaç Paraşütü Şampiyonası
#Akşehir
8 yıl önce