|

Konya’da Çocuk Olmak Başka Güzel

Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yaz Konya’da hayata geçirdiği Güle Oynaya Camiye Gel, GENÇ KOMEK Yaz Okulu, Konya’da Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın ve Bilgehane Yaz Okulu ile 130 bin çocuğa hizmet veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çocukların mutluluğu için yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
16:31 - 7/08/2018 Salı
Güncelleme: 20:20 - 7/08/2018 Salı
Diğer
Konya Belediyesi
Konya Belediyesi

Konya Büyükşehir Belediyesi, yaz döneminde hayata geçirdiği Güle Oynaya Camiye Gel, Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın, GENÇ KOMEK ve Bilgehane Yaz Okulları ve Çocuk Festivali ile Konyalı çocukların mutluluğuna ortak oluyor.

61 BİN ÇOCUK SABAH NAMAZINDA BULUŞUYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın 31 ilçesinde 7-14 yaş aralığındaki çocuklarda cami alışkanlığını oluşturmak için “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi başlattı.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hafız Halil Necati Coşan Camisinde sabah namazına gelen çocuklarla bir araya geldi. Camiyi dolduran çocuklarla birlikte saf tutan Altay, “Bu yıl Konya sokakları ve camileri cıvıl cıvıl. Çocuklarımız velileriyle birlikte sabah namazında camileri dolduruyorlar. Güle Oynaya Camiye Gel projesine tüm ilçeler dâhil 3 bin 190 camiye 61 bin çocuğumuz kayıt oldu. Önemli olan çocuklarımızın camiye ve cemaate alışmaları. Bizim yaptığımız sadece bir teşvik. Geleceğin Konyası çok daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.

PROJE CAMİ İLE ÇOCUKLARI BULUŞTURUYOR

7-14 yaş arasındaki 61 bin Konyalı kız ve erkek çocukların katıldığı proje kapsamında Temmuz ve Ağustos aylarında 40 gün camide sabah namazına katılan çocuklar Büyükşehir Belediyesi tarafından bisiklet ile ödüllendirilecek.

KONYA’DA 50 BİN ÇOCUK YÜZME ÖĞRENİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Konya’da Yüzmeyen Çocuk Kalmasın” projesi yoğun ilgi görüyor. 6-14 yaş arası on binlerce çocuğa yüzme öğretmek için yola çıkılan proje kapsamında il merkezinde ve ilçelerde okul bahçelerine 45 portatif yüzme havuzu ile 10 aquapark kuruldu. Çocukların yaş gruplarına göre düzenlenen seanslarda kızlar ve erkekler ayrı havuzlarda yüzme eğitimi alıyor.



ON BİNLERCE ÇOCUK GÖNLÜNCE EĞLENİYOR

Kurulan havuzlarda ve aquaparklarda kavurucu yaz sıcaklarında hem serinleyen hem de gönlünce eğlenen çocuklar verilen hizmet dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

KAYITLAR İNTERNETTEN
Konya’da Yüzmeyen Çocuk Kalmasın projesinin kayıtları eğitim süresince devam edecek. Veliler Büyükşehir Belediyesinin
ve
adreslerinden çocuklarını ücretsiz kayıt ettirebiliyor. Kayıt esnasında Veli İzin Dilekçe Formu imzalanarak, yüzme kıyafetleri ile birlikte gidilen ilk seansta havuzdaki görevlilere teslim edilmesi gerekiyor.


GENÇ KOMEK YAZ OKULU’NDA HEM EĞLENİYOR, HEM ÖĞRENİYORLAR

Konya Büyükşehir Belediyesi, GENÇ KOMEK Yaz Okulu kapsamında merkez ve ilçelerde 20 bin öğrenciye Dinimiz ve Değerlerimiz, Spor ve Sanat dallarında eğitim veriyor. Öğrenciler, kendilerine yönelik çok sayıda faaliyet ile yaz tatilinde hem eğleniyor, hem öğreniyor.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, amaçlarının yaz tatilinde çocukların gelişimlerine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Altay, “Günümüzde bilim ve teknolojinin en önemli gündemi robotik kodlamanın başlangıcı eğitimini veriyoruz. Ayrıca yabancı diller bölümünde seçtikleri dili öğrenmeleri fırsatını sunuyoruz ve ileri derecede Kur’an-ı Kerim eğitimi veriyoruz. Özellikle spor ile birlikte her çocuğumuzun haftada iki kez yüzme havuzuna gitmesine imkân sunuyoruz. Bununla birlikte çocuklarımız için özel hazırlanmış kamp alanında Kent Ormanı’nda takım ruhunu oluşturabilecekleri bir eğitim ile birlikte Konya gezileri düzenleniyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ALTAY YAZ KAMPINDA


Kent Ormanı’nda GENÇ KOMEK öğrencilerinin katıldığı yaz kampında da öğrencilerle buluşan Başkan Altay, öğrencilerle sohbet ederek yarışmalara katıldı. Altay, çocuklara kampta öğrendiklerini hayatlarında uygulamaları; çevre temizliği konusunda daha hassas olmaları ve sokakta yaşayan hayvanlara su bırakmaları gibi tavsiyelerde bulundu.

BAŞKAN BİLGEHANEDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Ali Ulvi Kurucu Bilgehanesinde öğrencilerle bir araya geldi. Sınıfları tek tek ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden ve derslere katılan Başkan Altay, öğrencilerin yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirmesi için hem Bilgehanelerde hem Genç KOMEK’te hem de Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nde yaz kursları düzenlediklerini dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında hizmete sunduğu Bilgehanelerde eğitim gören öğrenciler, yaz tatillerini faydalı bir şekilde geçirmek için kültür gezileri, bilim tırı, spor aktiviteleri, zeka oyunları turnuvaları, cami buluşmaları gibi çok sayıda faaliyete katılıyor.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile düzenlenen Konya Çocuk Film Festivali bu yıl da büyük ilgi gördü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın katılımı ile kapılarını ziyaretçilerine açan; birbirinden eğlenceli etkinliklerin yer aldığı ve 3 gün süren festival, 120 binden fazla çocuğa ve ailelerine unutulmaz anlar yaşattı.



Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Konya Çocuk Film Festivali’nde Emiray, Niloya, Harika Kanatlar, Elif’in Düşleri gibi çizgi film karakterlerinin tiyatroları ile çocuk şarkıları ve kısa film atölyeleri çocukların büyük beğenisini topladı.

TRT Çocuk, Diyanet Çocuk, Bilim Çocuk, Somuncu Baba, Natioanal Geographic Kids, Osmanlı Çocuk, Sincap, Semerkand, Can Kardeş, Atlas Çocuk, Konya Çocuk ve TÜBİTAK Çocuk gibi dergiler festivalde stant kurarak çocuklara ücretsiz dergi dağıttı.

Festival boyunca çocuklara ücretsiz lunapark ve sinema bileti, dondurma, balon, yapboz, şapka ve boyama kitapları gibi hediyeler verildi.


#Konya Belediyesi
#festival
#eğlence
6 yıl önce