|

KOSGEB ödemeleri başlıyor! 2017 KOSGEB sonuçları

KOSGEB sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ödemelerin de ne zaman yapılacağı merakla bekleniyordu. Merakla beklenen açıklama da geldi. KOSGEB faizsiz kredi ödemeleri başlıyor. Sizler de KOSGEB sonuçlarınızı sorgulamak ve hak kazanıp kazanmadığınızı öğrenmek istiyorsanız haberimizde bulunan bağlantıları kullanabilirsiniz.

Yeni Şafak
13:37 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:44 - 2/03/2017 Perşembe
Diğer
KOSGEB ödemeleri başlıyor
KOSGEB ödemeleri başlıyor

sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr adresi üzerinden KOSGEB sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Vatandaşların merakla beklediği KOSGEB ödemeleri başlıyor. 540 bin 999 işletmeden 460 bini KOSGEB ödemelerinden faydalanabilecek.



Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) 50 bin TL'lik faizsiz kredi verecek. 20 Şubat'ta başvuru süreci biten KOSGEB kredileri desteği ile ilgili işlemler devam ediyor.



Başbakan Binali Yıldırım, bu hafta partisinin grup toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.



  1. KOSGEB aracılığıyla KOBİ'lere gerekli şartları sağlamaları durumunda 3 yıl vadeli, faizsiz 50 bin liraya kadar kredi verileceğinin geçen hafta ilan edildiğini belirten Yıldırım, 460 bin 167 işletlemeye bu krediyi verme kararı aldıklarını, kredi verme işlemlerinin de başladığını söyledi.
  2. Yıldırım, "Bu bağlamda esnafa, küçük işletmelere yaklaşık 11 milyar lira nakit kaynak sağlıyoruz. Ödemeler işletmenin yıllık cirosuna göre 20 bin ile 50 bin lira arasında değişiyor. İlk yıl ödeme yok, geri kalan 2 yılda da faiz yok, aldığın parayı ödüyorsun, eşit taksitlerle. 50 bin liraya kadar olan sıfır faizli kredinin ağırlıklı olarak ihtiyacı olan küçük esnafa verilmesi sağlanıyor" dedi.

  1. KOSGEB faizsiz kredileri sonuçları için linke
KOSGEB ödemeleri

KOSGEB'in 50 bin liralık faizsiz desteği 12 ayı ödemesiz, geri kalanı 3'er aylık taksitler halinde ödemeli ve toplam 36 ay vadeli olarak KOBİ'lere sunulacak.


  1. "KOBİ'lerimize 10 milyar liranın üzerinde faizsiz kredi hacmi
    oluşturduk"
  2. Konuyla ilgili açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Destekten yararlanamayan çok sayıda işletme olmasına gönlümüz razı olmadı. Bu nedenle sayın Başbakan'ımızın da talimatıyla 2017 yılında bu desteği devam ettirmeye karar verdik. Bu yıl, 2,5 milyar lira bütçeyle kredi faiz desteği uygulamasını yeniden başlatıyoruz. Mikro işletmelere öncelik vererek KOBİ'lere üst sınırı 50 bin lira olacak şekilde faizsiz kredi vereceğiz. Daha doğrusu, kredinin faizini işletmelerimiz yerine KOSGEB karşılayacak. Bunun neticesinde, KOBİ'lerimize 10 milyar liranın üzerinde faizsiz kredi hacmi oluşturmuş olacağız. Bu da Türkiye ekonomisine çok ciddi bir ivme ve canlılık kazandıracaktır" dedi.
  3. Kimler yararlandı?
  4. Kredinin kefaletiyle ilgili de KOBİ'lere destek vereceklerini kaydeden Özlü, "Bankalarla yapacağımız protokole Kredi Garanti Fonu AŞ ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği de taraf olacak. Protokol yapılan bankalar, teminat ve kefalet konusunda daha olumlu değerlendirme yapacaklar. Bir önceki programa başvuran ama destekten yararlanamayan yaklaşık 230 bin KOBİ'mizden gerekli şartları taşıyanlar bu destekten faydalanabilecek. Altını çizerek ifade ediyorum bu KOBİ'lerimizin tekrar başvuru yapmalarına gerek yok. Onların önceki başvuruları geçerli sayılacak. Ayrıca daha önce başvuru yapamayan özellikle mikro işletmelerimizin yeni başvuru yapmalarına da imkan sağlayacağız Başvuru yapan tüm işletmeler güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Güvenlik soruşturmasında sorun çıkmayanları, çalışan sayısı ve Net Satış Hasılatı daha az olandan başlayarak sıralayacağız. Mikro işletmeler, yani yıllık net satış hasılatı 1 milyon liranın altında olan ve 10 kişiden az çalışan sayısı olan işletmeler destekten öncelikli olarak yararlanacaklar" dedi.
  5. Esnaf ve Sanatkarlar kredisi kullanan yararlanamadı
  6. Özlü, 14 Aralık 2015 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile esnaf ve sanatkarlara kullandırılan 30 bin liralık faizsiz krediden yararlanan esnaf ve sanatkarların bu programdan yararlanamayacağını da bildirdi.
  7. Krediler 9 banka üzerinden kullanılabilecek
  8. KOBİ'lerden başvuru öncesinde KOSGEB veri tabanına kayıtlı olma şartı aramadıklarına işaret eden Özlü, "Desteğe hak kazanan KOBİ'lerin, kredi kullanımından önce KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları ve onaylı KOBİ Bilgi Beyannamelerini oluşturmaları gerekecektir. İnşallah 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren kredi faiz desteğine hak kazanan işletmelerimiz belli olmaya başlayacak. Hak kazanan işletmelerimize SMS ve bilgilendirme e-postası göndereceğiz. Bu aşamadan sonra belirlenen işletmeler bankalara başvurarak kredi işlemlerini başlatabileceklerdir. Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Ziraat Bankası ile protokol yaptık" açıklamalarında bulundu.


#KOSGEB
#KOSGEB ödemeleri
#Sıfır faiz
7 yıl önce