|

KPSS genel kültür soruları zor muydu kolay mıydı?

2016 KPSS genel kültür soruları zor muydu? soruları merak konusu. 3 milyon 500 bin memur adayının katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) genel yetenek ve genel kültür soruları olmak üzere iki kısımdan oluşmakta. KPSS soruları arasında en çok konuşulan 3 katlı bina sorusu ve Ömer Halis Demir'in isminin verildiği üniversite sorusu oldu. Peki KPSS soruları cevapları zor muydu kolay mıydı?

Yeni Şafak
12:15 - 20/11/2016 Pazar
Güncelleme: 09:29 - 20/11/2016 Pazar
Diğer

KPSS genel kültür soruları zor muydu kolay mıydı? sorusunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık. Twitter'da sınava giren memur adaylarının KPSS sınavı soruları hakkındaki yorumları sınavdaki bazı soruların çok zor olduğunu ve bazı sorularında çok beğenildiğini gösterdi. KPSS sınavındaki Ömer Halis Demir sorusu herkes tarafından beğenilen ve takdir toplayan soru oldu. Peki


KPSS genel kültür soruları zor muydu kolay mıydı?



İşte Twitter üzerinden KPSS hakkında yapılan yorumlar:


Hayatımda girdiğim en kolay sınavdı #

kpss

Avcı,fırtına,cevizci,duman ailesi sorusunda yarım saatimi çaldınız ulaann beynim yandı #

KPSS

#

KPSS

sınavında olan tüm adaylara başarılar kısa yoldan memur olun insallah


Sanırım hayatımın en basit sınavına girmiş bulundum. #

KPSS

Bu kadar kolay olacağını bilseydim sadece tarih çalışırdım #

kpss

Onlar nasıl soruydu öyle #

kpss

Osmanlı tarihi soruları çoktu #

KPSS

#

KPSS

O Nasil Bi Apartmandi Lan Beynim Yandi Yeminleki


Sınav genel olarak basitti biraz çalışan biri iyi bir sonuç alırdı çalışsaydım iyiydi #

Kpss

Vizelerimin #

KPSS

sınavından zor olması neden



Toplam 3 milyon 500 bin kişinin başvurduğu ortaöğretim düzeyi KPSS genel kültür ve genel yetenek sınavı, Sivas'ta da yapıldı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından (ÖSYM) gerçekleştirilen sınav, saat 10.00'da başladı. Erken saatlerde sınavın yapılacağı merkezlere gelen adayların heyecanlı olduğu görüldü. Güvenlik taramasından geçirilen adaylar aranarak salonlara alındı. ÖSYM'nin sitesinden aldıkları sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanları ile sınav merkezlerine gelen adaylar, üzerlerindeki madeni para, kağıt, peçete, kol saati, anahtar ve takılarını girişteki emanete teslim etti. Kadın adayların toka ve taçla sınav salonuna girişlerine izin verilmedi. Kadın polisler tarafından özenle aranan başörtülü adayların toplu iğne ile sınava girmelerine de izin verilmedi. Çocukları sınava giren aileler ise okul bahçelerinde Kuran okuyarak sınavdaki yakınlarının başarısı için dua etti.





Eskişehir'de, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek olan ve nüfus cüzdanını kaybedenler, Eskişehir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne akın etti. Eskişehir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, KPSS sebebi ile Odunpazarı İlçe Nüfus Müdürlüğü'nun 20 Kasım Pazar günü sabah saatlerinde açık olacağını duyurmuştu. Sınava girecek olan ve kimliğini kaybedenler, “2016-KPSS ortaöğretim giriş belgesi” ve 2 fotoğraf ile birlikte nüfus müdürlüklerine giderek işlemlerini tamamladı. Bu işlemi son güne bırakanlar ise sınav gününün sabah saatlerinde nüfus müdürlüğüne gelmeye başladı. İşlemlerini tamamlayıp müracaatlarını yapanlar, koşarak sınav merkezlerine gitti.




#KPSS soruları
#KPSS genel kültür soruları
#2016 KPSS soruları
#2016 KPSS genel kültür soruları
#KPSS soruları cevapları
#Kamu Personeli Seçme Sınavı
#KPSS
7 yıl önce