|

KT-1 uçak özellikleri nelerdir? KT-1 eğitim uçağı hangi ülkenin, teknik özellikleriyle nasıl bir uçak?

İzmir Foça’da KT-1 tipi eğitim uçağı denize düştü. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, düşen uçaktan 2 pilot sağ olarak kurtarıldı. Haberin ardından vatandaşlar KT-1 uçağı özellikleri hakkında detayları araştırmaya başladı. KT-1 tipi eğitim uçakları modelleri hakkında detayları haberimizde derledik. Peki, KT-1uçak özellikleri nelerdir? KT-1 eğitim uçağını hangi ülke üretiyor?

13:02 - 9/04/2021 Friday
Güncelleme: 13:02 - 9/04/2021 Friday
Yeni Şafak
KT-1 eğitim uçağı özellikleri! KT-1 hangi ülkenin, nasıl bir uçak?
KT-1 eğitim uçağı özellikleri! KT-1 hangi ülkenin, nasıl bir uçak?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı." ifadeleri kullanıldı. Bu son dakika haberinin ardından KT-1 uçak özellikleri merak edilmeye başlandı. Peki, KT-1 eğitim uçağı teknik özellikleri nelerdir? KT-1 hangi ülkenin, nasıl bir uçak? Detaylar haberimizde.

KT-1 TİPİ UÇAK HANGİ ÜLKENİN?

KAI KT-1 Woongbi, Korea Aerospace Industries tarafından üretilen Güney Kore yapımı bir temel eğitim uçağıdır. Uçak, KAI ve Savunma Geliştirme Ajansı (ADD) tarafından ortaklaşa geliştirilmiş olup şimdiye kadar geliştirilmiş ilk Kore yapımı uçaktır.

KT-1 UÇAK ÖZELLİKLERİ NELER?
Teknik Özellikler:

Uçak, KAI ve Savunma Geliştirme Ajansı (ADD) tarafından ortaklaşa geliştirilmiş olup şimdiye kadar geliştirilmiş ilk Kore yapımı uçaktır.

Mürettebat: 2

Uzunluk: 10.26 m

Kanat açıklığı: 10.59 m

Yükseklik: 3.68 m

Kanat alanı: 16.01 m²

Boş ağırlık: 1,910 kg

Azami kalkış ağırlığı: 3,311 kg

Motor: 1 × Pratt & Whitney Canada PT6A-62 turboprop

KT-1 TİPİ UÇAĞINI HANGİ ÜLKELER KULLANIYOR?

Endonezya

Güney Kore

Peru

Senegal

Türkiye

#KT-1 eğitim uçağı
#KT-1 uçak özellikleri
#KT-1 hangi ülkenin
3 years ago