|

Evde künefe tarifi: Künefe nasıl yapılır?

Künefe tarifi evde gerekli malzemeler edinildiğinde kolaylıkla yapılabilir. Hatay ilimiz ile meşhur olan künefenin birkaç önemli püf noktası bulunuyor. Özelliğini peynirinden alan künefede pişirme derecesi de büyük önem taşıyor. Peki, künefe nasıl yapılır? Künefe hangi peynirle yapılır? Malzemeleri neler? Püf noktaları neler? Ocakta kaç dakikada pişer? Şerbeti soğuk mu sıcak mı koyulur? Künefenin kızarması için ne sürülür? İşte merak edilen bütün soruların cevapları ve en kısa, pratik, kolay yapımıyla künefe tarifi...

21:20 - 13/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 15:31 - 7/09/2023 Perşembe
Yeni Şafak
künefe
künefe

Genellikle restoranlarda ve tatlıcılarda yemeye alıştığımız künefeyi evde yapabilmek de mümkündür. Künefe tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Künefe tatlı tarifi püf noktaları neler? İşte nefis Hatay künefe yapılışı...

KÜNEFE TARİFİ

Malzemeler

1 kilo tel kadayıf

750 gram Antakya tuzsuz peynir

300 gram tereyağı

1 kilo şerbet

Yapılışı

Künefe tarifinde önce tereyağını kadayıflara yedirin. Bakır tepsiye sıkıştırarak yerleştirin.

Ardından Antakya tuzsuz peyniri yerleştirin. Peyniri parça parça yerleştirin. Geri kalan kadayıflarla da peynirin üzerini kapatın.

Kısık ateşte pişirin. Altı kızardıktan sonra ters yüz edin ve pişirmeye devam edin.

Pişirme işleminin ardından soğuk
şerbeti künefe
üzerinde gezdirin. Künefeyi fıstıkla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

KÜNEFENİN PÜF NOKTALARI

Künefenin üstünün kızarması

Künefe kadayıfı bıçak yardımıyla küçük küçük doğranır ve eritilmiş tereyağı ve 1 yemek kaşığı şerbet ile birlikte iyice harmanlanır ve yumuşamış tereyağın içine pekmez ilave edip karıştırılır ve tepsinin dibine bolca sürülür.

Ocakta pişme süresi

Tava kısık ateşte pişmeye bırakılır. Her 2 tarafında pişme süresi ortalama 15 dakikadır. Yanmaması için en küçük ocakta yavaşça pişirin.

Künefe şerbeti sıcak mı soğuk mu?

Künefe piştikten 1 dakika sonra şerbeti dökülür ve şerbet oda sıcaklığında soğuk olmalıdır.

Künefede hangi peynir kullanılır?

Künefe yapımında kullanılan peynir çeşitleri ise başta Hatay peyniri olmak üzere, Antep peyniri, Urfa peyniri, lor peyniri gibi çiğ süte daha yakın peynirler olarak bilinir. Bu peynirlerin yanı sıra künefe peyniri olarak dil peyniri de kullanılabilir.

#künefe
#künefe tarifi
#künefe nasıl yapılır
3 yıl önce