|

2023 KYK bursu ücreti belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Burs ve Öğrenim Kredisi ücretleri belli oldu. 2023 KYK burs kredi başvuruları e devlet üzerinden gerçekleştirildi. KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor. Doktora öğrencileri için 2023 burs ücreti 3 bin 750 TL oldu. YÖK de burs miktarlarını artırdı. Peki, 2023 KYK burs ücreti ne kadar, kaç TL? E-devlet KYK burs ve öğrenim kredisi sorgulama ekranı.

16:27 - 14/02/2023 Salı
Güncelleme: 13:00 - 4/04/2023 Salı
Yeni Şafak
KYK kredi ve burs ücretleri
KYK kredi ve burs ücretleri

KYK burs başvuru sonuçları için öğrencilerin gözü kulağı artık Gençlik ve Spor Bakanlığı'na çevrildi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) burs/kredi başvuruları 17 Kasım tarihinde tamamlandı. Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler KYK öğrenim kredisinden yararlanacak. Peki KYK 2023 kredi burs ücreti ne kadar?

KYK burs başvurusu

KYK burs kredi başvurusu şartı nedir?

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılacak değerlendirme sonucunda ise mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi verilecek.

KYK burs ücretleri

KYK burs kredi ücreti ne kadar?

  • 2022-2023 KYK burs kredi ücretleri açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK burs kredi ücretlerine ilişkin müjdeyi verdi. Erdoğan, “
    Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını lisanta bunu bin 250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liraya doktora öğrencileri için 3 bin 750 liraya çıkartıyoruz
    . 2022 - 2023 döneminde ücretlere zam yapmayarak öğrencilerimizin geçen yılki fiyatla yurtlarında barınabilmelerini sğaladık. Barınma yardımını da aylık bin 800 liraya çıkardık.” dedi.

2021-2022 KYK burs ücreti lisans öğrencilerine 850 TL, Yüksek Lisans öğrencilerine 1.750 TL ve son olarak doktora öğrencilerine 2.500 TL veriliyordu.

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli değil. Konuya ilişkin açıklama yapıldığı takdirde haberimiz eş zamanlı olarak güncellenecektir. KYK burs kredi başvuru sonuçları e devlet üzerinden açıklanacak.

KYK burs kredi ödemeleri ne zaman yapılacak?

KYK burs ödemeleri kimlik numarasının son hanesine göre öğrencilere yatıyor. Bu seneki burs başvuruları tamamlandıktan ve sonuçlarının açıklanmasından sonra KYK tarafından belirlenen tarihlerde hesaplara burslar yatmış olacak.

KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

KYK bursu hangi durumlarda kesilir?

KYK burs kesilme sebeplerinde, aşağıdaki nedenler yer almaktadır;

  1. Başarısız olması,
  2. Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
  3. Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
  4. Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,
  5. Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi,
  6. Öğretim kurumunun kapatılması,
  7. Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,
  8. Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

KYK öğrenim kredisi nedir?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

KYK bursu nedir?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

YÖK burs miktarı ne kadar oldu?

YÖK, 100/2000 Doktora Bursu'nu çalışan öğrenciler için 2500 TL'ye, çalışmayan öğrenciler için ise 7500 liraya çıkardı. Lisans Destek Bursu ise 1000 TL'den 1875 TL'ye yükseltildi.



#kyk
#kyk burs ücreti
#kyk öğrenim kredi ücretleri
1 yıl önce