|

LGS 2022 sınav giriş belgesi sorgulama: 2022 LGS sınav yerleri nasıl öğrenilir?

LGS için son saatlere girildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen LGS’ye girecek olan öğrenciler sınav detaylarını merak ediyorlar. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın başvuruları 4-14 Nisan 2022'de Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirildi. Merakla beklenen LGS sınav giriş yerleri ile ilgili açıklama Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy tarafından yapılmıştı. Peki, LGS sınav giriş yerleri nasıl sorgulanır? LGS sınavı 2022 sınav yeri öğrenme ekranı! İşte detaylar...

21:10 - 4/06/2022 Cumartesi
Güncelleme: 21:10 - 4/06/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
LGS sınav giriş yerleri 2022
LGS sınav giriş yerleri 2022

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesi istediği liseye girebilmek için sınavda ter dökecek 8. sınıf öğrencileri "LGS ne zaman yapılacak, sınava kaç gün kaldı, LGS sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır? "soruları merak kazandı.

2022 LGS SINAV YERİ SORGULAMA

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler 27 Mayıs 2022 tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edildi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, 5 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava ilişkin son hazırlıklarını anlattı. LGS’de süre ve içerik konusunda bir değişiklik olup olmayacağı yönündeki soruya karşılık Şensoy, “LGS merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. 2018’den beri uygulanan sınavın aynı formattaki uygulaması devam edecek. Sınav, iki oturum halinde uygulanacak” dedi. Salgın sürecinde iki oturum arasında öğrencilerin bir araya gelmemesi için çalışıldığını anımsatan Şensoy, “Bu sene iki oturum arasında öğrenciler, okul bahçelerine çıkabilecekler, ihtiyaçlarını giderebilecekler” bilgisini verdi.

“Geçtiğimiz iki yılda salgın önlemleri kapsamında her öğrenci, kendi okulunda sınava girmişti. Bu uygulama bu sene de devam edecek mi” sorusu üzerine Şensoy, “Salgın nedeniyle çocuklarımızın araçlara binerek başka yerlere seyahat etmelerini engellemek adına kendi okullarında sınavı yapıyoruz, bu durum sahada büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bu uygulamayı, bu sene de devam ettiriyoruz. Bu yıl da öğrenciler kendi okullarında sınava girecek” diye konuştu.

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS 2022 yılında 5 Haziran tarihinde yapılacak. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

2022 LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkezî Sınav sonuçları 30 Haziran 2022 tarihinde
internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

#LGS sınavı
#LGS sınav giriş yerleri
#lgs 2022
#lgs sınavı ne zaman
#lgs ne zaman
2 yıl önce