|

Mahmut Efendi'nin yerine geçecek ismi oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu açıkladı!

İsmailağa cemaatinin lideri muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesi kılındı. Cenaze namazının ardından Mahmut Efendi'nin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu İsmailağa cemaatinin yeni lideri olacak ismi açıkladı. Mahmut Efendi'nin yerine kim geçecek? sorusu yanıt buldu. Peki, İsmailağa cemaatinin yeni lideri kim olcak? Mahmut Efendi'nin yerine kim geçecek? İşte ayrıntılı bilgiler...

14:19 - 24/06/2022 Cuma
Güncelleme: 15:56 - 5/10/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Mahmut Efendi'nin yerine geçecek isim
Mahmut Efendi'nin yerine geçecek isim

İsmailağa Cemaati lideri 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu hayatını kaybetti. Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. 93 yaşında vefat etti. Cenazesi bugün Ali Haydar Efendi'nin yanına; Eyüpsultan Sakızağacı mezarlığına defnedilecek. Mahmut Efendi'nin vefatının ardından İsmailağa Cemaati lideri kim olacak, sorusu kılınan cenaze namazının ardından açıklama yapan Ahmet Ustaosmanoğlu açıkladı.

MAHMUT EFENDİ'NİN YERİNE KİM GEÇECEK?

24 Haziran Cuma günü Cuma namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırıldı. Cenaze namazının ardından açıklama yapan Mahmut Efendi'nin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu Mahmud Efendi yerine cemaatin başına Hasan Efendi (Kılıç)'nin geçeceğini açıkladı.

İSMAİLAĞA CEMAATİ İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Câmiamız ismini, merkezi olan İsmailağa Camii’nden almaktadır. İsmailağa Camii, Çarşamba’da doğmuş ve ilmî vazifelerden askerî vazifelere kadar Osmanlı devrinde pek çok vazifelerde bulunmuş ve 56. Şeyhülislâm olarak görev yapmış olan Kara İsmail Naim Efendi Hazretleri (Rahmetullâhi Te’âlâ Aleyh) tarafından evinin yerine, kendi adına yaptırmış olduğu, pek çok hususiyetleri bulunan bir camidir.

Osmanlı’nın son, Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde metruk bir hâle gelen İsmailağa Camii, Efendi Babamız Ali Haydar Efendi (Kuddise Sirruhû)nun öncülüğünde tamir edilerek ümmetin istifadesine sunulmuş ve Efendi Hazretlerimiz, Efendi Babamızın (Kuddise Sirruhumâ) emriyle bu camide imam olarak vazifeye başlamıştır. Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin imamlık vazifesiyle birlikte câmiamızın merkezi hâline gelen İsmailağa Camii, İslâmiyet’ten uzak yaşantının hâkim olduğu o günlerden itibaren irşâd merkezi olma hüviyetini hâlen muhafaza etmektedir.


#mahmut efendi
#ismailağa cemaati
#ismailağa cemaati yeni lideri
#mahmut efendi yerine geçecek isim
#mahmut efendi yerine kim geçecek
#hasan kılıç
#hasan efendi
2 yıl önce