|

Malatya'da çöken binada ölü ve yaralı var mı?

Malatya'da çöken binanın detayları son dakika gelişmesi olarak takip ediliyor. Bugün akşam saatlerinde Malatya İnönü Caddesi'nde 2 katlı bina çöktü. Gelişmenin ardından vatandaşlar "Malatya'da çöken binada ölü veya yaralı var mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, Malatya'da çöken binada kaç kişi vardı, ölü var mı? Bina neden çöktü? Malatya'daki çöken binada arama kurtarma çalışmalarında son durum ne? İşte detaylar...

22:54 - 9/11/2021 Salı
Güncelleme: 01:12 - 10/11/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
malatyada çöken bina
malatyada çöken bina

Malatya'da çöken 2 katlı binada ölü ve yaralı sayısı kaç? sorusu merak ediliyor. Malatya’da İnönü Caddesi Sıtmapınarı mevkiinde bulunan 2 katlı bir binanın çökmesinin ardından an itibariyle son durum araştırılıyor.

MALATYA'DA ÇÖKEN BİNADA YARALI VE ÖLÜ SAYISI KAÇ?

Malatya’da henüz belirleyemeyen nedenden dolayı çöken binanın enkazından çıkartılanların sayısı 9’a yükseldi. Enkazda 20’ye yakın kişinin olduğu tahmin ediliyor.

Malatya İnönü Caddesi’nde çöken 2 katlı binanın enkazından 9 kişi yaralı olarak çıkartıldı. Enkaz altında kalanların kurtarılması için itfaiye, UMKE, jandarma, 112 Sağlık ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Binanın altında dükkanlar olduğu ve bir katında kıraathanenin olduğu öğrenilirken, enkazda 20 kişinin olduğu tahmin ediliyor.

Arama kurtarma çalışmalarını takip eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tüm ekiplerin yoğun ve uyumlu bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Gürkan, “Temennimiz enkaz altında vatandaşımız varsa onların da sağ salim çıkartılmasıdır. Maddi hasarlar telafi edilir. Cana bir şey gelmemesini temenni ediyoruz. Şimdiye kadar enkaz altında çıkarılan vatandaşlarımızın da hayati tehlikesinin olmadığını ilgili sağlık kuruluşlarından bu şekil bilgiler geldi. Temennimiz enkaz altında vatandaşımız varsa sağ salim çıkartılmasıdır diyorum. Hemşehrilerimize geçmiş olsun” diye konuştu.

MALATYA'DA BİNA NEDEN ÇÖKTÜ?

Malatya’da çöken 2 katlı binanın alt katında tadilat yaptığı öğrenilen işyeri sahibi H.D., taburcu edilmesinin ardından gözaltına alındı.

Malatya’da İnönü Caddesi Sıtmapınarı mevkiinde bulunan 2 katlı bir bina saat 16.50’de çöktü. Çok sayıda arama kurtarma ekibinin enkazda çalışma başlattığı olayda, 13 yaralı kurtarılarak hastaneye kaldırılırken, enkazda arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İlk belirlemelere göre binanın alt katında bulunan tavuk mangal restoranının işletmecisi H.D.’nin yandaki boş dükkanı işyerine katmak için tadilat başlattığı ve çökmenin de kesilen kolon nedeniyle olduğu öne sürülüyor.

Enkazdan hafif yaralı olarak çıkarılan işyeri işletmecisi H.D.’nin hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındığı ve ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MALATYA VALİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da 2 katlı bir binanın çökmesi ve enkazda devam eden arama- kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Devletin bütün imkanları ve kurumlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

#malatya
#malatyada çöken bina
#malatya ölü yaralı sayısı
#malatya çöken binada ölü yaralı sayısı
#malatya son durum
2 yıl önce