|

Mali kural nedir ve nasıl uygulanır? İşte cevabı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dövizdeki hareketlilik için aksiyon planı hazırladıklarını açıkladı ve gerekirse mali kuralın da uygulanabileceğini belirtti. Peki mali kural nedir ve nasıl uygulanır?

Yeni Şafak
10:13 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:50 - 13/08/2018 Pazartesi
Diğer
Mali kural nedir ve nasıl uygulanır?
Mali kural nedir ve nasıl uygulanır?

Kurdaki gelişmeleri çok net saldırı göstergesi olarak kabul eden Bakan Albayrak, kurdaki dalgalanmanın da önüne geçmek adına aksiyon planı hazırladıklarını da duyurdu. Gerekirse mali kuralın da uygulanabileceğinin altı çizildi.

Mali kural nedir ve nasıl uygulanır?

Mali kural, kurallara bağlı maliye politikası söz konusu olduğunda uygulanacak maliye politikasının esneklik limitlerini belirleyen kurallara verilen isim[. Mali kurallar, bütçeleme sürecinin karar alma ve uygulama aşamalarını davranışsal veya yasal normlarla düzenleyen temel ilkeler biçiminde değerlendirilmektedir. Mali kural, makroekonomik düzeyde bütçe büyüklükleri üzerine bir takım niceliksel sınırlamalar getirmek suretiyle maliye politikalarını kısıtlayan ve yakından disipline eden uygulamalar biçiminde tanımlanmaktadır. Mali kural kapsamında kamu harcamaları, vergiler, bütçe dengesi ve borçlanma düzeyi yakından izlenen öncelikli değişkenlerdir.

#Mali kural
#Mali kural nedir
#Döviz
6 yıl önce