|

Manisa'da lodos etkili oldu-Manisa hava durumu

Manisa'da lodos yaşamı olumsuz etkiledi. Manisa hava durumu tahminlerini ve kentten son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
22:01 - 9/05/2017 Salı
Güncelleme: 22:31 - 9/05/2017 Salı
AA
Manisa'da lodos etkili oldu-Manisa hava durumu
Manisa'da lodos etkili oldu-Manisa hava durumu

Manisa'da lodos yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Şehzadeler ilçesinde, Çarşı Mahallesi'ndeki Çarşı Bulvarı refüjünde bulunan 50 yıllık çam ağacının devrilmesi sonucu, iki otomobilde maddi hasar meydana geldi.

Yunusemre ilçesinde de Halk Eğitim Merkezi karşısındaki iki ağacın üzerine devrildiği otomobil hasar gördü. Her iki ilçede söz konusu olayların yaşandığı bölgelerde trafik akışı yaklaşık bir saat durdu. Belediye çalışanlarının yola devrilen ağaçları kaldırmasının ardından trafik normale döndü.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Aksaray, Niğde, Kayseri ve Nevşehir çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta Karadeniz ile Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile yarın Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 Km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; yarın Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 Km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Orta Karadeniz ile Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

#Manisa'da lodos fırtınası
#Manisa
#Lodos
#Fırtına
#Hava durumu
7 yıl önce