|

Mardin haber-Savur’da 8 ton amonyum nitrat ve 3 adet A4 bulundu

Mardin'in Savur ilçesinde 5 PKK'lı teröristin öldürüldüğü, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği operasyonda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 8 ton amonyum nitrat ve A4 tipi patlayıcı ele geçirildi.

Yeni Şafak
21:12 - 28/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 18:17 - 28/09/2016 Çarşamba
IHA

Mardin'in Savur ilçesinde 5 PKK'lı teröristin öldürüldüğü, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği operasyonda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 8 ton amonyum nitrat ve A4 tipi patlayıcı ele geçirildi.



Savur ilçesine bağlı Bağyaka köyünde bugün sabah saatlerinde bir grup PKK'lı teröristin tespit edilmesi üzerine operasyon başlatan güvenlik güçleri, 5 teröristi etkisiz hale getirmişti. Operasyonu sürdüren güvenlik güçleri, bölgedeki arama tarama faaliyetleri sırasında, saat 14.00 sıralarında, yaklaşık 8 ton ağırlığında 16 çuval amonyum nitrat, 5 dolu benzin bidonu, A4 tipi patlayıcı, pil blokları, kablo ve 1 adet düzenek buldu. Bulunan malzemeler, kontrollü bir şekilde imha edildi.



Bölgedeki operasyonda, etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte, 2 adet Kaleşnikof, 1 adet M-16, 1 adet Kanas, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet Bixi, 1 adet gündüz dürbünü, 1 adet el telsizi, 4 adet el bombası ile çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirilmişti.



Şehit korucu Kürtçe ağıtlarla defnedildi


Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu kaldırıldığı hastanede şehit olan geçici köy korucusu Nuri Dinç, Kürtçe ağıtlarla defnedildi.


Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve getirildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit düşen geçici köy korucusu Nuri Dinç'in (44) naaşı, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere Derik ilçesindeki baba evine getirildi. Baba evinde helallik alınmasının ardından 7 çocuk babası şehit Nuri Dinç'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, konvoy eşliğinde Derinsu Mahallesi'ndeki aile mezarlığına getirildi. Şehidin naaşı Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.


Cenaze defin törenine Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, şehidin yakınları, şehidin görev arkadaşı asker ve geçici köy korucuları katıldı.


#Mardin
#Savur
#Terör operasyonu
#Mühimmat
#patlayıcı
8 yıl önce