|

MEB 2017 sınav uygulama takvimi burada! MEB sınavları pdf

MEB 2017 sınav uygulama takvimini haberimizden görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan tüm sınavların tarihlerini pdf dosyası olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. 2017 yılı sınav uygulama takvimini ve detaylı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
23:17 - 11/10/2016 Salı
Güncelleme: 20:44 - 11/10/2016 Salı
Diğer
MEB 2017 sınav uygulama takvimi

ni indirmek isteyenler pdf dosyasını haberimizden bulabilirler. Milli Eğitim Bakanlığınca yeni yılda yapılacak olan sınavların tarihlerini detaylı olarak buradan görebilirsiniz. Öğrenciler Açıköğretim (AÖL), TEOG ortak sınavlar ve PYBS gibi

sınav

ların

tarihleri

ni merak ederken, ehliyet almak isteyen sürücü adayları da MTSKS sınav uygulama tarihlerini merak ediyor. Sizler için derlediğimiz haberimizden MEB'in

2017 sınav uygulama takvimi

ni görebilir, ayrıca sınav takvimini pdf dosyası olarak bilgisayarınıza ya da telefonunuza indirebilirsiniz.



için tıklayınız






Açık öğretim okulları Balkanlar´da yaygınlaştırılacak


Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında kapsamı genişletilen protokol çerçevesinde Balkanlar´daki Türk vatandaşlarına, soydaşlara, Türkçe konuşan akraba topluluklarına ve eğitimini tamamlayamayanlara açık öğretim hizmeti sunulacak.



Millî Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında, bakanlığın merkez binasında "Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programları Uygulama" protokolü imzalandı.



Protokol kapsamında daha önce Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, İsviçre, Avusturya´da verilen açık öğretim okulu hizmetleri, Bulgaristan, Kosova ve Makedonya´daki 31 açık öğretim okulu merkezinde de verilmeye başlanacak.





"Zorunlu eğitimlerini tamamlayabilmesi için bir fırsat"


Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, protokol imza töreninde, açık lise uygulamasının, eğitim-öğretim çağı dışında kalmış ve bir şekilde eğitim alamayan Türk vatandaşların zorunlu eğitimlerini tamamlayabilmesi için fırsat olduğunu belirtti.



Özellikle Batı Avrupa´da çok sayıda Türk vatandaşının bulunduğuna işaret eden Müsteşar Tekin, bu vatandaşların zorunlu eğitim hizmetlerini yürütebilmek için ciddi desteğe ihtiyaçlarının bulunduğunu vurguladı.



Anadolu Üniversitesinin alanında, Türkiye´nin en uzman, en nitelikli, en köklü kurumu olduğuna dikkati çeken Müsteşar Tekin, üniversitenin ayrıca sınav uygulamalarındaki ciddiyeti itibarıyla da bu anlamdaki en uzmanlaşmış üniversite konumunda bulunduğunu ifade etti.



Müsteşar Tekin, protokolün hazırlanmasında destek veren Anadolu Üniversitesine ve açık lise uygulamasını çok başarılı biçimde uygulayan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne de emekleri için teşekkür etti.



"16 Ekim´de ABD´de bir giriş sınavı yapacağız"


Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ise imzalanan protokolün MEB ile yıllardan beri yapılan işbirliğinin devamı olduğunu söyledi.



Protokolün kapsamının genişleyeceğini, Batı Avrupa programlarının yanı sıra Balkanlar´da da Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde açık lise programlarını yürütmeye çalışacaklarını bildiren Gündoğan, "Bundan sonra sadece açık lise programları çerçevesinde değil, yüksek öğretimle ilgili tüm alanlarda işbirliğine devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığımıza hizmet sunmaya, onlarla birlikte çalışma kararlılığındayız." dedi.



MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne teşekkür eden Gündoğan, "Önümüzdeki dönem hem Batı Avrupa´da hem de Balkanlar´da, birçok ülkede, Kosova, Makedonya, Bulgaristan gibi özellikle Türk soydaşlarımızın olduğu ülkelerde, açık lise programlarının daha yaygın hale gelmesi bu program sayesinde gerçekleşmiş olacak." diye konuştu.



Rektör Prof. Dr. Gündoğan, "Bu liseden mezun olanlar, açık öğretim fakültemize de devam ediyor, Batı Avrupa´da ve Balkanlar´da. Umut ediyorum, tüm Türk coğrafyasına bu programlar yayılır. Anadolu Üniversitesi olarak önümüzdeki yıl, ABD´de program açmayı planlıyoruz. 16 Ekim tarihinde ABD´de bir giriş sınavı yapacağız. Açık lise programları, ABD´ye de ulaşırsa öğrenci potansiyelimiz bu yönüyle de artmış olur." değerlendirmesinde bulundu.



Şehit ve gazi çocuklarını ücretsiz kaydeden özel okullara ilave kontenjan


Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan düzenleme ile şehit ve gazi çocuklarını ücretsiz kaydeden özel okullara ilave kontenjan verilecek.



Özel okulların, Özel Öğretim Kurumları Kanunu´na göre yüzde 3 oranında ücretsiz öğrenci okutma zorunluluğu bulunuyor. Bu kapsamda özel okullar, okutmak zorunda oldukları yüzde 3 ücretsiz öğrenci kontenjanını aşmamak üzere kayıt aldıkları her bir şehit ve gazi çocuğu için toplam kontenjanlarına ilave kontenjan alabilecekler.



Bu düzenleme ile toplam kontenjanları dolan özel okulların da şehit ve gazi çocuklarını kayıt alabilmesine imkân sağlanacak.



Özel program ve proje uygulayan okullarla seminer


İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce özel program ve proje uygulayan 156 okul müdürüyle seminer düzenlendi.



Ankara'nın Ayaş ilçesinde 8-9 Ekim tarihlerinde yapılan seminerde

MEB

İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, yaptığı konuşmada özel program ve proje uygulayan okullara verdiği önemden söz ederek, “Bu okullarda çok güzel işler yapılıyor. Bu güzel ve başarılı çalışmalar artarak devam ediyor. Bu okulların öncü ve örnek olmaya devam etmesi konusunda Millî Eğitim Bakanlığı olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Yönetici arkadaşlarımız yaşadıkları her sorunda, önlerine çıkan her engelde bizlere çok rahat bir şekilde ulaşabilecekler.” dedi.



Öğretmen Atama Daire Başkanı Bekir Erdoğan, Merkez Daire Başkanı Fethi Fahri Kaya, yeni yayımlanan yönetmelik kapsamında insan kaynakları seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgi verdi. Kaya; yönetmelikle birlikte insan kaynakları seçiminde somut ve objektif kriterler ortaya koyduklarını ifade ederek, son yaşanan değişimlerin olumlu dönütlerini almaya başladıklarını, bu yönetmeliğin ülkemizin vizyonuna hizmet ettiğini kaydetti. Seminerde uygulanan projeler ile ilgili değerlendirmeler yapılırken yeni uygulanacak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca okullardaki eğitim hizmetlerinin niteliğinin arttırılmasına yönelik yeni yaklaşımlar, yenilikçi ve özgün uygulamalar tartışıldı. Okullar arası paylaşım ve iletişim ağları oluşturuldu.



MEB 2017 sınav uygulama takvimini haberimizden görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan tüm sınavların tarihlerini pdf dosyası olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. 2017 yılı sınav uygulama takvimini ve detaylı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.


#MEB
#2017 sınav uygulama takvimi
#Sınav tarihleri
8 yıl önce