|

MEB e-Okul TEOG nakil başvuru işlemleri - TEOG nakil başvuru tarihleri

E-okul TEOG nakil başvuru işlemleri nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Yerleştirmeye Esas Puanlara (YEP) göre nakil başvuruları devam ediyor. TEOG 2. nakil başvurularının nasıl yapılacağını ve başvuru tarihlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. E-okul sistemine giriş yapmak ve TEOG lise nakil işlemlerini gerçekleştirmek için buradaki bilgilerden yararlanabilirsiniz.

Yeni Şafak
22:23 - 23/08/2016 Salı
Güncelleme: 19:35 - 23/08/2016 Salı
Diğer
E-okul TEOG nakil başvuru

işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. TEOG birinci nakil başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından 2. nakil ve 3. nakil başvuruları yapılacak. Öğrenciler MEB'in e-okul sistemi üzerinden giriş yaparak TEOG nakil sonuçlarını görebilecek. TEOG nakil başvurularının nasıl yapıldığını ve başvuruların tarihlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte TEOG lise nakilleri ile ilgili son gelişmeler ve ayrıntılı açıklamalar.



i için tıklayınız



nı görmek için tıklayınız



Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Dönemi sonuçları açıklandı. 2.Nakil Dönemi için tercih başvuruları da dün başladı.



26 Ağustos'a kadar sürecek bu başvuruların ardından 29 Ağustos'ta 3. Nakil süreci başlayacak.



1. Nakil Dönemi sonuçlarına göre, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Liselerinde neredeyse hiç kontenjan açığı bulunmuyor.



Anadolu İmam Hatiplerde ve Anadolu Meslek Liselerinde ise ciddi sayıda açık kontenjan var.



Uğur Okulları Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil, okullarda ''gizli'' bir kontenjan açığı bulunduğunu belirterek, dolmuş görünen okulları isteyen öğrenci ve velilere ''panik olmayın'' uyarısında bulundu.



Kösegil, sonuçları şöyle değerlendirdi:


“2016 Tercih ve Yerleştirme Sistemi 1. nakil sonuçları ile birlikte açıklanan kontenjan boşluklarına bakıldığında Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Liselerinde kontenjan açığı görülmemektedir.



Anadolu İmam Hatiplerde ve Anadolu Meslek Liselerinde ise ciddi sayıda açık kontenjan bulunmaktadır. Kontenjan açığı olmayan okullarda veli ve öğrenciler panik olmamalı.



2. Nakil döneminin amacı; ilk nakil sürecinde istediği okula yerleşemeyen öğrencinin özel okullara gitmesi sonucunda açılacak olan boşluklara öğrenci yerleşmesini sağlamaktır.



3 tercih


Yani gizli bir kontenjan açığı bulunmaktadır. Bu nedenle veliler nakil boşluğu olmasa da öğrencinin puanına yakın ve yerleşmesini istediği 3 okul tercihini 2. Nakil döneminde yapabilirler.



Nakil başvurusunda bir puan sınırı bulunmamakla birlikte, yerleştirme puan üstünlüğüne göre yapıldığından nakil için yapılan 3 tercih için öğrencinin puanı ile tercih edilmek istenen okulun puanının yakın olması öğrencinin tercih ettiği okula yerleşme ihtimalini artıracaktır.



TEOG NAKİL TAKVİMİ


TEOG Nakil tercih başvurularının alınması 26 Ağustos'a kadar sürecek. Nakil sonuçları 29 Ağustos'ta ilan edilecek. 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında Nakil tercih başvuruları alınacak. Bunların sonuçları da 5 Eylül'de ilan edilecek.



E-okul girişi nasıl yapılır?


E-Okul

girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından

e-okul

öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.



E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.



FEN VE SOSYAL BİLİMLER LİSELERİNDE DOLULUK ORANI YÜKSEK


Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde kontenjanlarının neredeyse tümü dolu iken en fazla boş kontenjan ise imam hatip ve meslek liselerinde var.



Örneğin İstanbul Sultanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 612 kontenjanının 273'ü, Beykoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 578 kontenjanının 211'i boş. Aynı şekilde İstanbul'da Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi'nin 510 kontenjanının sadece 64'ü dolarken, 446'sı boş. Buna karşın Atatürk Fen Lisesi'nde 120 kontenjanda tek boş yer var. Galatasaray, İstanbul (Erkek), Kabataş Erkek, Cağaloğlu Anadolu gibi liselerde ise boş kontenjan yok.



HER DÖNEME 3 OKUL


Her nakil döneminde 3 okul tercih ediliyor. 3 tercihi de doldurmanız şart değil. İsterseniz tek okul da yazabilirsiniz. TEOG nakil başvurularında hazırlanacak tercih listesinin bir ortaokulda onaylatılması gerekiyor. Aksi halde tercih işleminiz geçersiz sayılır.




Şahinbey Belediyesi LYS'de yüzde 79'luk başarıyla beraber sosyal entegrasyonu sağladı


Şahinbey Belediyesine bağlı sosyal tesislerde eğitim gören öğrenciler yine girdikleri sınavlarda büyük başarılar gösterdiler.


Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde 4.sınıftan başlayarak 12.sınıf ve lise mezunu öğrencilere kadar her kademede öğrencilere eğitime destek kursları verilmektedir. Eğitime destek kurslarından bu yıl 16 bin öğrenci faydalanırken, YGS-LYS hazırlık kurslarında eğitim alan 1.561 öğrencinin 1.244'ü üniversitelerin lisans ve ön lisans bölümlerine yerleştirilerek, üniversite yerleştirmelerinde yüzde 79,7'lik başarı sağlandı. Üniversiteye yerleşen 1.244 öğrencimizin 15'i Tıp Fakültesine, 18'i Hukuk Fakültesine, 109'u Mühendislik-Mimarlık Fakültelerine yerleşti.


TEOG'da gözde liseleri kazandılar

Sosyal Tesislerde eğitim gören ve TEOG sınavına hazırlanan 2.682 öğrenci Gaziantep'in önemli liselerine yerleşerek büyük bir başarı gösterdiler.


Sosyal Tesislerinde Asım'ın Nesli'ni yetiştiren Şahinbey Belediyesi, eğitim alanındaki başarı grafiğini her geçen gün daha da arttırıyor. Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde eğitim gören 135 öğrenci fen lisesini, 24 öğrenci sosyal bilimler lisesini, 99 öğrenci anadolu imam hatip lisesini, 40 öğrenci özel okulu, 7 öğrenci çok programlı liseyi, 502 öğrenci Anadolu mesleki ve teknik liselerini, 115 öğrenci açık öğretim lisesini, bin 760 öğrenci Anadolu liselerini kazanma başarısı gösterdi.


''Öğrencilerimizi yürekten kutluyorum''


Belediyenin eğitime her alanda destek verdiğini ifade eden Tahmazoğlu, "Sosyal tesislerimizde ve gençlik merkezlerimizde birçok öğrencimize ücretsiz kurs veriyoruz. Binlerce öğrencimize dershane gibi hizmetler verdik. YGS-LYS hazırlık kurslarında eğitim alan 1.561 öğrencinin 1.244'ü üniversitelerin lisans ve ön lisans bölümlerine yerleştirilerek, üniversite yerleştirmelerinde yüzde 79,7'lik başarı sağladık. Bu yıl 2.682 TEOG sınavına giren öğrencimiz var. Bu sınava giren öğrencilerimizden 135 öğrenci fen lisesini, 24 öğrenci sosyal bilimler lisesini, 1760 öğrenci Anadolu liselerini, 99 öğrenci anadolu imam hatip lisesini, kazanma başarısı gösterdi. Şahinbey Belediyesi olarak, Asım'ın Nesli'ni yetiştirmeye çalışıyoruz. Geleceğin Türkiye'sini şekillendirecek gençlerimizin eğitimine katkıda bulunuyoruz. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutlarken öğretmenlerimizi, velilerimizi, idarecilerimizi ve emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.


Gaziantep'te sosyal entegrasyonun sırrı, Şahinbey Belediyesi


Şahinbey Belediyesi tarafından Beydilli, Barış, Ocaklar, Üçoklar, Fırat, Bozoklar Mahallelerine inşa edilen sosyal tesisler Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç edenler başta olmak üzere Türk, Kürt, Arap, Suriyeli birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Tesislerde öncelikle birlik ve beraberlik duygusunu ön planda tutarak, diyanetin gözetimindeki hocalarla manevi değerler eğitimi, LYS, TEOG kursları ve birçok sosyal etkinlikler yapılıyor. Verilen kurslar sayesinde bu mahallelerde yaşayan gençler TEOG ve LYS'de önemli başarılar elde etti. Sosyal tesislerden faydalanan gençler ve vatandaşlar vatanına, milletine, dinine, milli benliğine, vatanın bütünlüğüne sahip çıkarak, devletin güler yüzü ile karşılanıyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Doğu ve Güneydoğu'dan göç eden ailelerin yoğun olarak yaşadığı mahallerdeki gençlerin terör örgütlerinin ağından uzak tutmak için sosyal sportif faaliyet ve birçok imkanı bir arada sunan Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı vatandaşları hizmetine sundu.



E-okul TEOG nakil başvuru işlemleri nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Yerleştirmeye Esas Puanlara (YEP) göre nakil başvuruları devam ediyor. TEOG 2. nakil başvurularının nasıl yapılacağını ve başvuru tarihlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. E-okul sistemine giriş yapmak ve TEOG lise nakil işlemlerini gerçekleştirmek için buradaki bilgilerden yararlanabilirsiniz.


#TEOG
#MEB
#TEOG nakil sonuçları
#TEOG nakil başvuruları
#e-okul
8 yıl önce