|

MEBBİS öğretmen giriş - Dershane öğretmenleri atama başvuru ekranı

MEBBİS öğretmen girişi yaparak dershane öğretmenleri atama başvurusu yapabilecek. Dershane ve öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli olarak görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Öğretmen atamaları 9 Eylül tarihine kadar sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden atama başvurusu yapılabilecek. İşte detaylar.

Yeni Şafak
22:45 - 6/09/2016 Salı
Güncelleme: 20:43 - 6/09/2016 Salı
AA
MEBBİS öğretmen giriş

- Dershane

öğretmen

lerinin

atama başvuruları

bugün başlayacak ve 9 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) öğretmen girişi yapmak ve atama başvurusunda bulunmak için haberimizden yararlanabilirsiniz. MEB'in yaptığı açıklama ile 5 bin sözleşmeli öğretmenin atamasının yapılacağı bildirildi. İşte MEBBİS öğretmen giriş sayfası ve atamalar ile ilgili ayrıntılı bilgiler.



ekranı için tıkla



ekranı için tıkla



Dershane öğretmenlerinin atama başvuru takvimi belirlendi


Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli olarak görev yapanlar arasından atanacak 5 bin sözleşmeli öğretmen için atama başvuru takvimi açıklandı. Takvime göre, yarın başlayacak ön başvurular 9 Eylül'e kadar yapılacak.



MEB tarafından, 674 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) yer verilen dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin sözleşmeli öğretmen pozisyonlarına atanabilmesine ilişkin başvuru iş ve işlemlerine ilişkin duyuru, bakanlığın internet sitesinden yayımlandı.



Buna göre, dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli olarak görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Adaylar, ön başvuruları yarından itibaren 9 Eylül'e kadar yapabilecek. Adayların sözlü sınava alınacakları merkezler, 10 Eylül'de ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 26-28 Eylül'de yapılacak. Sözlü sınav sonuçları, 28 Eylül'de ilan edilecek. Atama sonuçları 10 Ekim'de açıklanacak.





- Başvuru koşulları


5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14 Mart 2014 itibarıyla eğitim personeli olarak çalışmakta olup, 1 Ocak 2014 itibarıyla en az 6 yıl (2 bin 160 gün) sigorta primi ödenenler, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) şartı aranmadan öngörülen diğer koşulları taşımak suretiyle sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına başvurabilecek.



Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak başvurular, elektronik ortamda (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden) alınacak.



Başvurular, adayların en son görev yaptıkları dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinin bulunduğu il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak. Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecek.



2016 yılı KPSSP10 puanı üzerinden sözleşmeli öğretmen atamasına başvuruda bulunanlardan sözlü sınava katılanlar ile KPSSP121 puanı üzerinden yapılan sözleşmeli öğretmen atamasına başvuruda bulunanlar, bu duyuru kapsamında başvuru yapamayacak.



- Sözlü sınav


Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il milli eğitim müdürlüklerince yürütülecek. Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek.



MEB'in duyurusunda, dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli olarak görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen kontenjanları da açıklandı.



MEBBİS nedir?


Mebbis

kelimesinin anlamı; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri demektir. MEB tarafından öğretmenlere özel olarak oluşturulan bu sistem, bu sene içerisinde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Sistem içerisinde öğretmenlerin işlerini kolaylaştıracak ve bununla birlikte öğretmenlerin kullanımını zorunlu kılan servisler bulunmaktadır.



İÇİN TIKLA



MEBBİS Kullanıcısı:


Giriş sayfasında hali hazırda kullandıkları MEBBİS kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapabilirler. MEBBİS Kullanıcıları direkt modül içerisinden de yardım masasına ulaşabilirler. Bunun için MEBBİS içerisinde iken, ilgili modülün araç çubuğunda yer alan “Yardım Masası" simgesine tıklayarak direkt sisteme giriş yapabilir, ilgili modül kodu ve ekran kodu yardım masasına aktarılır.



MEBBİS Kullanıcısı İçin Talep Oluşturma:


Sisteme giriş yapan kullanıcı en soldaki “ANA MENÜ" bölümünden “Sorun Bildir" bağlantısını seçer. 2. Açılan bölümde sol taraftan ilgili birimin altından modül/sistem seçilir. Bu alan zorunludur. 3. Taleple ilgili açıklamalar kısa ve net bir şekilde girilir. (2000 karakter sınırı vardır.) Bu alan zorunludur. 4. İletişim bilgileri alanından “Ekle" düğmesinden iletişim bilgileri eklenir. İletişim bilgilerinden e-posta adresini girmek zorunludur. İletişim bilgileri sistemi ilk kullanımda eklenir, diğer kullanımlarda var olan iletişim bilgileri sistem tarafından otomatik olarak yüklenir. 5. Talep ile ilgili dosya(lar) eklenmek istenirse “TALEP İLE İLGİLİ DOSYALAR" alanından “Dosya Seç" düğmesi kullanılarak dosya seçildikten sonra “Ekle" düğmesine basılır. Dosya yükleme işlemi başarılı ise listeye eklenir. Birden fazla dosya yüklemek mümkündür. Her dosya için bu işlem tekrarlanmalıdır. Eklenebilecek dosya türleri “docx,doc,ppt,bmp,png,xls,pdf,txt,jpeg,jpg,pps,rar,zip" olup, azami dosya boyutu her dosya için 5 MB(megabayt) tır. En fazla yüklenebilecek dosya sayısı 10 dur. 6. “Gönder" düğmesine tıklanarak talep ilgili birime gönderilir.



MEBBİS içinde bulunan modülleri:


-Devlet Kurumlari Modülü



-e-Yatırım İşlemleri



-Meis Modülü



-Meis Sorgu Modülü



-e-Alacak Modülü



-e-Burs Modülü



-Evrak Modülü



-Tefbis



-Kitap Seçim Modülü



-Döner Sermaye Modülü



-EgiTek Sınav Modülü



-Sosyal Tesis Modülü



-e-Mezun



-İlköğretim Kurum Standartları Modülü



-Özel MTSK Modülü



-Özel Öğretim Kurumları Modülü



-Özürlü Birey Modülü



-RAM Modulu



-TKB Modülü



-Performans Yönetim Sistemi



-MEB İnternete Erişim Modülü



-Öğretmenevi Faaliyet Modülü



-Faaliyet Modülü



-Yönetici Modülü



-Okul Gelişim Programı Modülü



-Mal,Hizmet ve Yapım Harcamaları



MEBBİS Hizmetleri:


-e-Okul



-e-Akademi



-Halk Eğitim



-Açık Öğretim Kurumları



-e-Yurt



-e-Taşınır



MEBBİS öğretmen girişi yaparak dershane öğretmenleri atama başvurusu yapabilecek. Dershane ve öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli olarak görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Öğretmen atamaları 9 Eylül tarihine kadar sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden atama başvurusu yapılabilecek. İşte detaylar.

#dershane öğretmenleri
#Mİlli Eğitim Bakanlığı
#MEB
#Öğretmen atama başvuruları
#MEBBİS öğretmen giriş
#mebbis
#Sözleşmeli öğretmen
8 yıl önce